Eggs Benedict

Ainekset

2  kpl sämpylöitä 4 siivua kinkkua Uppomunat: 4 tuoretta munaa 2 rkl valkoviinietikkaa Hollandaisekastike: 3 munan keltuaista 3 rkl vettä puolikkaan sitruunan mehu suolaa 200 g voita kuutioituna 2 rkl tuoretta yrttiä esim. kirveliä Lisäksi: 1 nippu vihreää parsaa 1/2 tl suolaa Koristeluun ruohosipulia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Eggs Benedict sopii mainiosti brunssille!

Hollandaisekastike
Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.

Uppomunat
Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.

Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla.
Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.

Neljä annosta.