Eggs Benedict yrtti-hollandaise-kastikkeella

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/eggs-benedict-yrtti-hollandaisekastikkeella/

Tulosta resepti

2 kpl englantilaisia muffineja tai pehmeitä sämpylöitä
4 siivua savulohta tai kinkkua
muffinin voi tarjota myös ilman kalaa tai lihaa

Uppomunat:
4 luomumunaa
2 rkl valkoviinietikkaa

Hollandaise-kastike:
3 luomumunan keltuaista
3 rkl vettä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
200 g voita kuutioituna
2 rkl tuoretta yrttiä esim. kirveliä

Eggs Benedict on klassikko aamiaiselle tai brunssille!

Valmista ensin uppomunat.
Laita isohkoon kattilaan paljon vettä ja anna sen kiehua.
Lisää veteen pari ruokalusikkaa valkoviinietikkaa.
Riko munat yksi kerrallaan kahvikuppiin.
Ota kupin korvasta kiinni ja kaada munat yksi kerrallaan hiljakseen kiehuvaan veteen.
Voit sekoittaa veteen pyörteen sekoittamalla sitä kevyesti.
Anna munien kiehua muutama minuutti.
Uppomuna saa olla vähän löysä keskeltä, joten pari minuuttia keittoaikaa riittää.
Yhdessä kattilassa voi keittää muutaman munan kerrallaan.
Nosta munat kattilasta reikäkauhalla, ja laita talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
Ylimääräinen vesi imeytyy paperiin.

Valmista kastike.
Laita keltuaiset, vesi, sitruunamehu ja suola kuumuutta kestävään kulhoon.
Laita kulho kattilan päälle, jossa on hiljakseen kiehuvaa vettä.
Vatkaa keltuaisia voimakkaasti, kunnes ne kypsyvät ja seos alkaa paksuuntua eli muutaman minuutin verran.
Seos on kypsää kun munat eivät vaahtoa enää.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää voita kuutio kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti.
Tarkista maku ja lisää yrtit.
Halkaise ja paahda sämpylät.
Laita sämpylän puolikkaan päälle viipale lohta, uppomuna ja lopuksi kastike.
Tarjoile heti

Valmistusaika: 20 min.
Neljä annost