Crêpes Suzette

1269

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1269

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl vettä
3 kpl kananmunia
1 rkl sokeria
1 1/2 dl maitoa
50 g sulatettua voita
voita paistamiseen

 

TÄYTE:
75 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl appelsiinimehua

 

LIEKITTÄMISEEN:
1/2 dl Cointreau-likööriä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Crêpes Suzette eli liekitetyt appelsiiniohukaiset. Näyttävyyttä tuo lisää jos letut liekitetään!

1. Vispaa jauhot ja vesi tasaiseksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja voi taikinaan.

 

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan varovasti. Älä enää vispaa vaan sekoita käännellen joukkoon.

 

3. Kuumenna pannu. Sulata voita pannulla ja paista hyvin ohuita räiskäleitä.

 

4. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle letulle ja taita ne neljään osaan. Lusikoi loppu appelsiinivoi pannulle tai uuninkestävään vuokaan (ei teflon) ja sulata miedolla lämmöllä. Käytä taitettuja lettuja pannulla käännellen appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla.

 

5. Lorauta päälle likööri ja kuumenna hetken aikaa. Sytytä likööri ja ravistele pannua/vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti. Vatkaa pannua niin, että liekit palavat mahdollisimman pitkään, jotta alkoholi palaa pois.

Kohdan 5. voi myös jättää tekemättä, jos ei uskalla tehdä liekitystä. Jos haluat liköörin maun niin lämmitä sitä pannulla 5 min, jotta alkoholi haihtuu pois ja lisää sitten taiteltut letut joukkoon.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6 annosta