Crème Ninon – ranskalainen hernesosekeitto

2148

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

2148

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

2 kiinteää perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
n. 7 dl vettä
kasvisannosfondi
3 ps pakasteherneitä
1 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kuivaa kuohuviiniä tai samppanjaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä ranskalainen hernesosekeitto on astetta hienostuneempi, sillä sekaan sujahtaa kuohuviiniä tai samppanjaa! Kuohkean ja sileän hernesosekeiton voi tarjoilla herkullisena alkuruokana tai illallisella alkukeittona.

 

1. Kuori ja kuutioi perunat sekä hienonna sipuli ja valkosipuli.

 

2. Kuullota ainekset kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon vesi ja kasvisfondi. Anna kiehua kannen alla 10-15 minuuttia.

 

3. Lisää joukkoon herneet. Keitä pari minuuttia ja lisää sitten kerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos haluat keitosta aivan sileän, voit paseerata keiton soseuttamisen jälkeen eli painella sen siivilän läpi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Voit myös vatkata kerman erikseen kevyeksi vaahdoksi ja lisätä keittoon juuri ennen tarjoamista. Kaada lopuksi joukkoon kuohuviini. Tarjoa heti.

 

 

Valmistusaika 30 min
Annosmäärä: 6

 

Spread the love