Crema Catalana

1298

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

-%

1298

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

-%

Ainekset

1 vaniljatanko
4 dl kermaa
1 dl appelsiinin mehua
3 keltuaista
1 dl sokeria
1 rkl ruokokidesokeri

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Samantyylinen jälkiruoka kuin créme brulée mutta espanjalaisten versio

 

1. Esilämmitä uuni 90’C asteeseen.

 

2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus lusikalla talteen. Kaada kerma kattilaan ja lisää vaniljatanko sekä sisus joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja kiehauta.

 

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Kaada kuuma kerma sekaan ja jatka vatkaamista. Siivilöi annosvuokiin ja taputtele vuokia kevyesti, jotta pääset eroon ilmakuplista. Paista noin 25 minuuttia, kunnes Crema catalanat ovat melkein kokonaan hyytyneet. Koostumus saa olla kiinteä, muttei kumimainen. Anna jäähtyä jääkaapissa ilman kantta.

 

4. Ripottele vuokien päälle ruokokidesokeria juuri ennen tarjoilua ja viimeistele jälkiruoat kuumentamalla sokeria kevyesti kaasupolttimella.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 2
Erikoistyövälineet: sähkövatkain, kaasupoltin