Ainekset
1 vaniljatanko
4 dl kermaa
1 dl appelsiinin mehua
3 keltuaista
1 dl sokeria
1 rkl ruokokidesokeri
VALMISTUSOHJE
Oletko jo maistanut Crema Catalanaa? Tämä on espanjalaisten versio klassisesta Creme brulee-jälkiruoasta!
1. Esilämmitä uuni 90’C asteeseen.
2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus lusikalla talteen. Kaada kerma kattilaan ja lisää vaniljatanko sekä sisus joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja kiehauta.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Kaada kuuma kerma sekaan ja jatka vatkaamista. Siivilöi annosvuokiin ja taputtele vuokia kevyesti, jotta pääset eroon ilmakuplista. Paista noin 25 minuuttia, kunnes Crema catalanat ovat melkein kokonaan hyytyneet. Koostumus saa olla kiinteä, muttei kumimainen. Anna jäähtyä jääkaapissa ilman kantta.
4. Ripottele vuokien päälle ruokokidesokeria juuri ennen tarjoilua ja viimeistele jälkiruoat kuumentamalla sokeria kevyesti kaasupolttimella.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 2
Erikoistyövälineet: sähkövatkain, kaasupoltin