Churrot

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

2 ½ dl vettä

100 g voita

ripaus suolaa

ripaus kardemummaa

3 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

 

PAISTAMISEEN

öljyä

 

PINNALLE

sokeri-kanelisekoitus

 

DIPPAILUUN

sulatettu suklaa

TAI kondensoitu maitokinuski

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Churrot – ihanat espanjalaiset munkkitangot! Tarjoile ne tuoreina sulatetun suklaan tai kondensoidun maitokinuskin kanssa.

 

1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot, kardemumma ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta sitten kattila liedeltä pois.

 

2. Riko kulhossa munien rakenne rikki. Lisää munat lämpimän taikinan joukkoon ja sekoita. Siirrä taikina pursotuspussiin.

 

3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa. Testaa öljy pudottamalla siihen pieni leivänpala tai taikina.

 

4. Pursota taikinasta öljyyn noin 10-15 cm pituisia tankoja. Leikkaa taikina poikki saksilla.

 

5. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin ruskeiksi. Nosta churrot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Kääntele ne sitten kaneli-sokeriseoksessa.

 

6. Tarjoa churrot, kun ne on vielä lämpimiä esimerkiksi sulatetun suklaan tai kondensoidun maitokinuskin kanssa.