Ainekset
2 ½ dl vettä
100 g voita
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
PAISTAMISEEN
öljyä
PINNALLE
sokeri-kanelisekoitus
DIPPAILUUN
sulatettu suklaa
TAI kondensoitu maitokinuski
VALMISTUSOHJE
Churrot – ihanat espanjalaiset munkkitangot! Tarjoile ne tuoreina sulatetun suklaan tai kondensoidun maitokinuskin kanssa.
1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot, kardemumma ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta sitten kattila liedeltä pois.
2. Riko kulhossa munien rakenne rikki. Lisää munat lämpimän taikinan joukkoon ja sekoita. Siirrä taikina pursotuspussiin.
3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten kattilassa. Testaa öljy pudottamalla siihen pieni leivänpala tai taikina.
4. Pursota taikinasta öljyyn noin 10-15 cm pituisia tankoja. Leikkaa taikina poikki saksilla.
5. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin ruskeiksi. Nosta churrot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Kääntele ne sitten kaneli-sokeriseoksessa.
6. Tarjoa churrot, kun ne on vielä lämpimiä esimerkiksi sulatetun suklaan tai kondensoidun maitokinuskin kanssa.
