Chili con carne

1149

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

1149

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

400 g jauhelihaa
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 tuoretta chiliä
1 porkkana
1/4 juuriselleriä
1/4 palsternakkaa
1 prk ruskeita papuja tomaattikastikkeessa
3 tuoretta tomaattia
1 prk tomaattipyreetä
0,5 dl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria ja basilikaa
2-3 dl vettä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Chili con carne on tuhtia kotiruokaa!

Chili con carne on lähtöisin Texasista ja nimi tarkoittaa yksinkertaisesti chiliä lihan kanssa! Chili con carne tuli amerikkaan meksikolaisten ”chilikuningattarien” esittelemänä jo 1860-luvulla. Chilikuningattaret olivat naisia, jotka vastasivat San Antoniossa Military Plazan ympärillä olevista kojuista, joista myytiin chili con carnea. Siitä matka on jatkunut, ja nykyään chili con carne on maailmanlaajuisesti tunnettu tulisen lämmittävä, todellinen lohturuoka.

 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja raasta juurekset.

 

2. Kuumenna korkealaitaisessa pannussa oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit sekä raasteet. Lisää sitten jauheliha ja anna sen ruskistua.

 

3. Lisää tomaatit, tomaattipyree sekä chili, ja sekoita seos tasaiseksi. Hauduta hetki.

 

4. Lopuksi lisää pavut, mausteet, yrtit ja vesi. Anna chilinpadan hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.

 

Tarkista maku ja tarjoile riisin, ranskankerman, juustoraasteen ja guacamolen kera, koristele annos tuoreella korianterilla.

 

Valmistusaika: 2,5h

Annosmäärä: 4-6