Caesarsalaatti

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/caesarsalaatti/

Tulosta resepti

300 g broilerin sisäfilettä
1 rkl margariinia
2 ruukkua rooman-  tai jäävuorisalaatti
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
1-2rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria

Kastike
1
keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1rkl sitruunanmehua
1rkl vettä
1tlsinappia
ripaus mustapippuria
1dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl parmesaania raastettuna

Caesarsalaatti on yksinkertainen mutta myös erittäin maistuva salaatti, johon makua antaa anjovisfileistä pyöräytetty sakea kastike. Broileri tekee salaatista ruokaisan.

Kuumenna margariini pannulla. Paista broilerin sisäfileet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet suupaloiksi.
Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai -krutongit.