Caesar-salaatti

1248

750 ml

Villa Valentina Organic Pinot Grigio

Italia >IGT Terre Siciliane

1248

750 ml

Villa Valentina Organic Pinot Grigio

Italia >IGT Terre Siciliane

Ainekset

300 g broilerin sisäfilettä 1 rkl margariinia 2 ruukkua rooman- tai jäävuorisalaattia 4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja 1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä 1 valkosipulinkynsi suolaa mustapippuria Kastike: 1 keltuainen 3-4 anjovisfileetä 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl vettä 1 tl sinappia ripaus mustapippuria 1 dl öljyä 1 valkosipulinkynsi 1/2 dl parmesaania raastettuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Caesar-salaatti on yksinkertainen mutta myös erittäin maistuva salaatti, johon makua antaa anjovisfileistä pyöräytetty sakea kastike. Broileri tekee salaatista ruokaisan.

Kuumenna margariini pannulla. Paista broilerin sisäfileet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet suupaloiksi.
Huuhdo salaatinlehdet, valuta hyvin ja revi laakeaan kulhoon. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla.
Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Ripottele päälle parmesaani ja leipäkuutiot tai -krutongit.