Ainekset
Marinoitu broileri:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
½ tl kuivattua chiliä
1–2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
tuoretta korianteria ja cashewpähkinöitä
VALMISTUSOHJE
Butter chicken kuuluu nepalilaisten ruokien top 5!
1. Leikkaa broilerinrinnat parin sentin paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita lihapalat ja valkosipulit kulhoon. Lisää jogurtti ja marinoidun broilerin mausteet. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä voissa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kastikkeen mausteet ja paista sekoitellen noin minuutti.
3. Nosta lieden lämpöä, kaada tomaattimurska pannuun ja kiehauta seos. Laske sitten lämpöä ja anna kastikkeen porista noin 20 minuuttia.
4. Soseuta kastike teho- tai sauvasekoittimella. Laita se tehosekoittimesta takaisin pannuun ja lisää kerma, sokeri ja suola.
5. Paista broileripaloihin toisessa pannussa, muutamassa erässä, öljyssä kaunis väri. Laita paistetut palat kastikkeeseen ja kuumenna noin 10 minuuttia, kunnes
broileri on kypsää.
6. Viimeistele ruoka korianterilla ja cashew-pähkinöillä. Tarjoa keitetyn riisin tai naan-leivän kanssa.
Valmistusaika: 1h (+maustuminen)
4 annosta