Butter chicken eli intialainen voikana

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/butter-chicken/

Tulosta resepti

400 g broilerin rintafilettä

Marinadi:
2 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
2 tl garam masala -mausteseos
1 tl kaneli
1 tl kurkuma
pala raastettua inkivääriä
2 kpl murskattu valkosipulinkynsi
1 limen mehu
ripaus merisuolaa

Voi-kanakastikke
3 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
200 g paseerattu tomaatti
2 tl garam masala -mausteseos
2 tl chilijauhe
2 tl kurkuma
2 rkl voita
tuoretta korianteria

Riisi:
vettä
3 dl basmatiriisiä
ripaus kurkumaa

Butter chicken eli intialainen voikana on tomaatilla ja kermalla meheväksi haudutettu kana-curry.

Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen.

Paloittele broileri suupalojen kokoisiin paloihin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita fileesuikaleet marinadin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa kelmun alla vähintään 3 tuntia.

Kun broilerit ovat marinoituneet, pyyhi ylimääräiset marinadit pois ja ruskista fileesuikaleet pannulla. Lisää joukkoon jogurtti, paseerattu tomaatti, garam masala, chilijauhe ja kurkuma ja anna hautua rauhassa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi voi kastikkeeseen ja anna sen sulaa.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla ja kurkumalla.

Tee kurkkuraita ja jätä maustumaan jääkaappiin.

Kokoa annos ja koristele tuoreella korianterilla.

Valmistusaika 1 t
Annos neljälle

Tästä Kurkkuraita-reseptiin

Tästä Naan-leipä -reseptiin