Brooklyn Blackout-kakku

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

1148

500 ml

Piedemonte Moscatel

Espanja >DO Navarra

Ainekset

2 kananmunaa 2 ½ dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 150 g juoksevaa leivontamargariinia 1 rkl kylmää kahvia 1 ½ dl vehnäjauhoja ½ dl kaakao 1 tl leivinjauhetta SUKLAA GANACHE: 2 dl kuohukermaa 200 g tummaa suklaarouhetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele 24 cm kakkuvuoka valmiiksi.

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään ilmavaksi vaahdoksi monitoimikoneessa.
Lisää vaniljasokeri, juokseva margariini ja kahvi.
Kun nestemäiset aineet ovat täysin sekoittuneet kananmunamassaan, siivilöi joukkoon vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe.
Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Testaa taikinan kypsyys ohuella tikulla ja nosta kakku ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä kahdeksi kiekoksi.

Valmista suklaa ganache:
Kuumenna kattilassa kerma kakun ollessa uunissa.
Pienennä lämpöä ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa.
Sekoita nuolijalla kunnes suklaa on sulanut.
Nosta kattila pois liedeltä anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi.
Ganache jähmettyy jäähtyessään, joten älä säikähdä löysää koostumusta.
Levitä suklaatäyte vielä hivenen lämpimänä, jotta saat sen levitettyä kauniisti.

Levitä puolet ganachesta kakun väliin ja peitä kannella.
Koristele kakun ulkopinnat lopuilla täytteellä ja rouhi esimerkiksi suklaata kakun päälle mielesi mukaan.
Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Valmistusaika:  45 min
Annosmäärä: 10 palaa