Bouillabaisse – ranskalainen kalakeitto

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

Ainekset

LIEMIPOHJA

4 isoa tomaattia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 fenkoli

öljyä ja voita paistamiseen

2 dl valkoviiniä

1 purkki tomaattimurskaa

1 pussi sahramia

suolaa ja pippuria

1 ½ l kalalientä

suolaa, mustapippuria

 

300 g nahatonta ja ruodotonta lohta

450 g kuorellisia sinisimpukoita

1 appelsiinin kuori ja mehu

½ ruukkua lehtipersiljaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Bouillabaisse on ranskalainen kalakeitto, joka tarjotaan valkosipulimajoneesin eli aiolin kanssa! Tämän kylkeen sopii tietenkin ranskalainen viini.

 

 

1. Aloita valmistamalla liemipohja. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja hienonna fenkoli.

 

2. Paista kasviksia öljy-voi seoksessa kunnes ne hiukan pehmenevät ja lisää pannulle tomaattimurska ja mausteet ja paista keskilämmöllä muutama minuutti.

 

3. Lisää valkoviini makujen irrottamiseksi pannusta.

 

4. Anna kiehua kevyesti noin 10 minuuttia ja lisää lopuksi kalaliemi.

 

5. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

6. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä ja poista simpukoiden parrat.

 

7. Kun liemi on alkanut uudelleen kiehua lisää joukkoon simpukat ja lohi isoina paloina.

 

8. Raasta appelsiinista kuori ja mehusta sisus.

 

9. Lisää molemmat keiton joukkoon noin viiden minuutin kiehumisen jälkeen, kun lohi on ehtinyt kypsyä ja simpukat ovat auenneet.

 

10. Ota kattila pois liedeltä ja koristele tuoreilla persiljanlehdillä. Tarjoile kuumana patongin ja valkosipulimajoneesin kanssa.

 

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-5

Noin 6,5€ per annos