Bataattiranskalaisia ja mojo verdeä

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

BATAATTIRANSKALAISET
2 pientä bataattia
1/2 dl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria

 

MOJO VERDE
½ punasipuli
1 nippu korianteria
1 nippu lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu ja kuori
2 valkosipulinkynttä
2 ½ dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kokeile perinteisten ranskalaisten sijaan makeampia bataattiranskalaisia!

 

1.  Esilämmitä uuni 220C asteeseen.

 

2. Valmistele bataatti: Kuori bataatit ja leikkaa ranskalaisten muotoon. Liota bataatteja noin 20 minuuttia kylmässä vedessä, jotta tärkkelys liukenee veteen. Huuhdo, ja kuivaa talouspaperilla.

 

3. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, ja pyörittele bataattiranskalaisia seoksessa, jotta ranskalaiset maustuvat tasaisesti. Levitä bataatit uunipellille ja paahda noin 30 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä.

 

4. Valmistele Mojo Verde: Kuori ja hienonna punasipuli. Poista yrteistä kovat varret tai nypi lehdet suoraan tehosekoittimeen. Purista joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää punasipuli, valkosipulinkynnet ja öljy. Aja tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Tarjoile Mojo Verde bataattiranskalaisten kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä!

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4