Bataattikiekot punajuuritahinilla

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

2 pientä bataattia
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria

 

Rapeat kikherneet
1 paketti liotettuja kikherneitä
rypsiöljyä
suolaa

 

Punajuuritahini
1 dl tahinia
1 dl sokeria + 1 dl vettä
2 kypsää punajuurta
suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen.

 

2. Pese ja viipaloi bataatti noin 0,5 cm korkuisiksi kiekoiksi. Levitä viipaleet uunipellille ja sivele rypsiöljyllä. Sirottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kiekot ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.

 

3. Valmistele rapeat kikherneet: Huuhtele liotetut kikherneet kylmällä vedellä ja mausta rypsiöljyllä ja suolalla. Lisää kikherneet bataattien kanssa samalle uunipellille noin 10 minuutin paiston jälkeen. Paahda kikherneitä bataattien kanssa vielä 10 minuuttia, sillä näin ne valmistuvat samanaikaisesti.

 

4. Valmistele tahini: soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää punajuurimehua, jos haluat tahinista ohuempaa. Mausta hyppysellisellä suolaa.

 

Tarjoile bataattikiekot vielä vähän lämpiminä punajuuritahinin ja rapeiden kikherneiden kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4

Noin 1,80€ per annos