Ainekset
2 pkt bao -sämpylöitä (8 kpl)
400 g lihasuikaleita
1 dl BBQ -kastike
2 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl sriracha-chilikastiketta
1 rkl hunajaa
seesaminsiemeniä
tuore korianteri viimeistelyyn
SOIJAKURKUT
1 kurkku
2 rkl sokeria
2 rkl soijakastiketta
4 rkl riisiviinietikkaa
1-2 rkl rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä
VALMISTUSOHJE
Bao bun, eli aasialainen täytetty höyrysämpylä! Höyrysämpylät voit ostaa valmiina kaupasta, tai vaihtoehtoisesti tehdä itse. Tällä kertaa täytteeksi pääsee soijakurkut sekä BBQ-possu!
1. Aloita soijakurkkujen valmistamisella. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja aseta kulhoon. Lisää joukkoon soijakastike, riisiviinietikka, sokeri sekä rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä. Anna maustua vähintään 30 minuuttia kylmässä ennen tarjoilua.
2. Yhdistä kulhossa lihasuikaleiden kanssa BBQ-kastike, hoisin, hunaja sekä sriracha. Sekoita hyvin ja paista pannulla.
3. Lämmitä bao -höyrysämpylät paketin ohjeen mukaan ja täytä ne soijakurkuilla sekä BBQ-possulla. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla!
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 8 kpl