Australialainen Parmigiana-kalkkuna

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

Ainekset

400 g kalkkunafileitä

1 dl vehnäjauhoja + 1 tl suolaa

1 kananmuna

1 dl korppujauhoja

öljyä paistamiseen

 

TOMAATTIKASTIKE:

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 suuri pihvitomaatti

1 rkl ruokosokeria

1 tl punaviinietikkaa

1 dl tomaattisosetta

 

1 pallo mozzarellaa

raastettua parmesaania

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Parmesaanikalkkuna on todellista lohturuokaa!

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen. Nuiji kalkkunafileitä kahden leivinpaperin välissä kevyesti kaulimella tai paksulla lasilla, jotta fileiden pinta rikkoutuu ja leivitys jää paremmin kiinni kalkkunaan.

 

2. Mittaa yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot, sekoita sekaan suola. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Levitä kolmannelle korppujauhot.

 

3. Leivitä fileet pyörittelemällä niitä ensin suolatuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa, ja lopuksi korppujauhoissa. Paista fileitä kuumalla pannulla runsaassa määrässä öljyä, kunnes leivitys ruskistuu. Nosta fileet uunivuokaan odottamaan.

 

5. Hienonna sipuli, valkosipulit ja pihvitomaatti. Lisää kasvikset kylmälle pannulle ja kuumenna hiljalleen. Mittaa joukkoon sokeri ja viinietikka, kun seos on lämmennyt. Hauduta seosta keskilämmöllä, jotta sipulit eivät ruskistu.

 

6. Kun tomaatit ja sipulit ovat pehmenneet, mittaa joukkoon tomaattisose, ja anna kastikkeen poreilla noin 5 minuuttia. Kaada kalkkunafileiden päälle tasaisesti tomaattikastike ja siivuta päälle mozzarella. Ripottele runsaasti parmesaaniraastetta kalkkunafileiden päälle.

 

7. Kypsennä kalkkunoita uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää ja juusto sulaa. Tarjoile australialaiset Parmigiano-kalkkunat ranskalaisten tai mausteisten lohkoperunoiden kanssa!

 

Valmistusaika: 25 min

Annosmäärä: 4-6