Villa Crespia Millè Franciacorta Brut 2014

3398

Tuotekuvaus

★★★★ – Harmoninen, laadultaan erinomainen -Viinilehti

Hyvää ei tule hätäilemällä! Siksi tätä huippukuohuviiniä valmistettaessa pitkät kypsytysajat nousevat suureen rooliin. Villa Crespian Millè Franciacorta Brut on vuosikerrallinen, 100% Chardonnay-rypäleistä valmistettu laatukuohuviini. Viiniä on ensin kypsytetty yli 30 kuukautta terästynnyreissä, ja kuplat synnyttävä pullokypsytysvaihe on niin ikään kestänyt yli 30kk. Pitkä kypsytys tuo viiniin vivahteikkuutta ja kompleksisuutta, tekee kuplista pieniä ja pitkäkestoisia sekä takaa viinin kestävän pitkään. Millè Franciacortan aromimaailmasta voi aistia tuoreita hedelmiä sitrushedelmien, vihreän omenan ja keltaluumun muodossa. Pitkä jälkimaku kaartuu tyylikkääseen, vedet kielelle nostattavaan mineraalisuuteen. Millè on erittäin elegantti, raikkaan hedelmäinen ja monikerroksinen kuohuviini moniin tilanteisiin. Juhliin maljaksi, rakkaiden ihmisten kanssa iloiseen illanviettoon tai vaikkapa rapujuhliin saksiniekkojen seuraksi.

Villa Crespia sijaitsee Milanosta itään, kuvankauniin Iseo-järven eteläpuolella. Lukemattomia kertoja kuohuviineistään palkittu viinitila on Muratorin perheen omistuksessa. Huippuviinejä tehdään vain huippurypäleistä, ja Villa Crespian viineihin rypäleet tulevatkin vain omilta tarhoilta, joten laadun tarkkailu on näin taattu. Villa Crespian viininvalmistusfilosofiassa yhteen nivoutuvat saumattomasti ikivanhat perinteet, järkähtämätön tinkimättömyys huippulaadusta, luonnon kunnioittaminen sekä halu innovoida, uudistaa ja uudistua.

Franciacortat edustavat Italian kuohuviinien ehdotonta eliittiä. Näillä Pohjois-Italian Lombardiasta tulevilla huippukuohuviineillä on paljon yhtäläisyyksiä samppanjan kanssa. Niin valmistusmenetelmät kuin tärkeimmät rypälelajikkeetkin ovat samoja, ja molemmille olennaista on pitkät valmistus- ja kypsytysajat.

Luonnehdinta
Erittäin kuiva, keskihapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, persikkainen, kevyen briossinen
Tuotteen yksityiskohdat

Tuotenumero: 959915

Alkuperä: Italia > DOCG Franciacorta

Rypäle: Chardonnay

Alkoholipitoisuus: 12,5

Sokeri: 6,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Fratelli Muratori

Suositeltavaa ruokaa
Seurustelujuoma, aperitiivi, rasvainen kala, äyriäiset