Pizzolato Prosecco Organic Brut

1498

Tuotekuvaus

Erittäin mielenkiintoinen Prosecco, jonka vakiovarustukseen kuuluu vegaaniystävällisyys, luomusertifikaatti sekä pirteän raikas ja maukas makumaailma! Viiniin ei ole myöskään lisätty ollenkaan sulfiitteja joten se on niin lähellä luonnonmukaista kuohuviiniä kuin mahdollista. Kasvisruokien kuten moussakan, avokadopastan sekä kaalikääryleiden ykkös kuohuviini. Yhdistä myös salaateille ja alkumaljaksi. Tämä kuohuviini on niin erikoinen, että se kannattaa ehdottomasti kokeilla! Nam nam!

La Cantina Pizzolato, italialainen luomuviinien tuottaja, sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä legendaarisesta Venetsian kaupungista.

Viinitila sijaitsee lähes Prosecco- tuotantoalueen ytimessä, ja Pizzolato onkin erikoistunut maailman mainetta niittävien luomu-Proseccojen, valkoviinien sekä punaviinien tuotantoon, jotka ovat kaikki myös vegaaniystävällisiä. Muutama heidän viineistään on tehty täysin ilman lisättyjä sulfiitteja.
Voidaan siis tosissaan puhua viinitilasta, joka haluaa olla moderni ja kunnioittaa luontoa sekä ympäristöä.

Settimo Pizzolato on yrityksen omistaja sekä kasvot, jonka visio luomutuotannosta alkoi jo vuonna 1985 kun hän perusti viinitilan. Settimon filosofia on kunnioittaa maata sekä luontoa, ja hän voikin ylpeänä sanoa olevansa yksi ensimmäisistä luomu-sertifioinnin saaneista viinitilallisista Italiassa. Tämä tapahtui vuonna 1991.
Vegaanisia viinejä Pizzolato on tuottanut alusta asti, jälleen yksi päätös jonka Settimo Pizzolato teki vaikkakin muut pyörittelivät päitään ja ihmettelivät miksi?

Settimon mukaan ”luomu” ei ole tuote vaan pikemminkin elämäntapa, joka vaatii pitkää sekä kestävää omistautumista ympäristölle. Ainoastaan terve sekä puhdas maaperä pystyy tuottamaan laadukkaita rypäleitä viininvalmistukseen. Pizzolaton viinitarhoilla voikin tavata sudenkorentoja lentelemässä, paikallisten mukaan merkki puhtaasta sekä kemikaalivapaasta ympäristöstä.

Pizzolatolla ei pelkästään keskitytä olemaan ”luomu” viinitarhoilla vaan myös itse viinitilalla, joka tekeekin yrityksestä ainutlaatuisen. Viinitila pyörii kokonaisuudessaan aurinkoenergialla, josta pitää huolen 570 katolle asennettua aurinkopaneelia. Suuri viinitila kuluttaa myös paljon vettä, varsinkin sadonkorjuun aikaan, ja Pizzolato onkin rakentanut oman vedenpuhdistamon tilalle, joka mahdollistaa veden uudelleenkäytön! Ihmeellistä, eikö?

Settimo Pizzolato haluaa rakentaa puhtaampaa tulevaisuutta jälkeläisilleen, mahdollistaa viiniensä saatavuuden eri puolilla maailmaa pitäen hinnat maltillisina sekä tarjoamaan 100% luomutuotannollisia, vegaaniystävällisiä viinejä kuluttajille.

Luonnehdinta
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen keltaomenainen, hennon olkinen, suolaheinäinen, kevyen mausteinen
Tuotteen yksityiskohdat

Tuotenumero: 942127

Alkuperä: Italia >DOC Prosecco

Rypäle: Glera

Alkoholipitoisuus: 11,0

Sokeri: g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: La Cantina Pizzolato

Suositeltavaa ruokaa
Aperitiivi, pikkusuolaiset, seurustelujuoma, salaatit ja kasvisruoat