Pizzolato Organic Prosecco Rose Brut
1298
Pitkään odotettu Rose Prosecco on nähnyt päivänvalon! Alkukesällä 2020 Italian maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi rosee-Proseccon tuotannon.
Roseeta niin kuin normaaliakin Proseccoa valmistetaan DOC Prosecco laatuluokitusalueella Pohjois-Italian Venetossa, noin 45 min ajomatkan päässä legendaarisesta Venetsiasta.
Normaalisti Proseccot valmistetaan valkoisesta Glera rypälelajikkeesta, mutta Rose Proseccon upea vaaleanpunainen väri syntyy Pinot Nero- lajikkeesta, joka tunnetaan myös Pinot Noir nimellä maailmanlaajuisesti. Sitä saa käyttää maksimissaan 15 % viinin valmistuksessa Gleran lisäksi.
Rose Proseccot saavat makeusasteiltaan olla joko Brut Nature, Brut tai Extra Dry, joka tässä tapauksessa tarkoittaa ”rutikuivasta” maksimissaan 17 g/l sokeria sisältäväksi. Sääntö on siis tiukempi kuin normaaleissa Proseccoissa.
Lisäksi Rose Proseccon on oltava vuosikertaviiniä eli vähintään 85 % viiniin käytetyistä rypäleistä on oltava yhden saman vuosikerran tuotantoa.
Pizzolaton Rose Prosecco erottuu joukosta ollessaan luomu ja vegaaniystävällinen kuten kaikki tuottajan viinit. La Cantina Pizzolaton tilalla on oma vedenpuhdistamo, jonka kautta käytetty vesi voidaan uudelleen käyttää. Aurinkopaneelit katolla takaavat 100 % aurinkoenergian käytön tilalla. Tämän lisäksi vielä omistajan, viinintekijän, Settimo Pizzolaton filosofia puhtaasta maaperästä ja luonnosta tuottaa puhdaspiirteisiä, raikkaita sekä runsaan hedelmäisiä viinejä.

Tuotenumero: 942868
Alkuperä: Italia > DOC Prosecco
Rypäle: Glera, Pinot Noir
Alkoholipitoisuus: 11,0
Sokeri: 6,0g/l
Koko: 750 ml
Tuottaja: La Cantina Pizzolato