Pizzolato Organic Pinot Grigio

1399

1349

Tuotekuvaus

Tyylikäs malliesimerkki kuohuviinituottajana tunnetun Pizzolaton taidosta valmistaa myös huippulaadukkaita valkoviinejä! Pizzolato Organic Pinot Grigio tulee DOC Venezian alueelta ja se on valmistettu täysin luomutuotannollisista rypäleistä.
Pizzolato Organic Pinot Grigio on mainio yhdistelmä kalaruoille ja salaateille ruokapöytään, mutta se on vertaansa vailla myös sellaisenaan seurustelu ja nautiskeluviininä.

La Cantina Pizzolato, italialainen luomuviinien tuottaja, sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä legendaarisesta Venetsian kaupungista. Viinitila sijaitsee lähes Prosecco- tuotantoalueen ytimessä, ja Pizzolato onkin erikoistunut maailman mainetta niittävien luomu-Proseccojen, valkoviinien sekä punaviinien tuotantoon, jotka ovat kaikki myös vegaaniystävällisiä. Muutama heidän viineistään on tehty täysin ilman lisättyjä sulfiitteja. Voidaan siis tosissaan puhua viinitilasta, joka haluaa olla moderni ja kunnioittaa luontoa sekä ympäristöä.

Settimo Pizzolato on yrityksen omistaja sekä kasvot, jonka visio luomutuotannosta alkoi jo vuonna 1985 kun hän perusti viinitilan. Settimon filosofia on kunnioittaa maata sekä luontoa, ja hän voikin ylpeänä sanoa olevansa yksi ensimmäisistä luomusertifioinnin saaneista viinitilallisista Italiassa. Tämä tapahtui vuonna 1991.
Vegaanisia viinejä Pizzolato on tuottanut alusta asti, jälleen yksi päätös, jonka Settimo Pizzolato teki vaikkakin muut pyörittelivät päitään ja ihmettelivät miksi?
Settimon mukaan ”luomu” ei ole tuote vaan pikemminkin elämäntapa, joka vaatii pitkää sekä kestävää omistautumista ympäristölle. Ainoastaan terve sekä puhdas maaperä pystyy tuottamaan laadukkaita rypäleitä viininvalmistukseen. Pizzolaton viinitarhoilla voikin tavata sudenkorentoja lentelemässä, paikallisten mukaan merkki puhtaasta sekä kemikaalivapaasta ympäristöstä.

Pizzolatolla ei pelkästään keskitytä olemaan ”luomu” viinitarhoilla vaan myös itse viinitilalla, joka tekeekin yrityksestä ainutlaatuisen. Viinitila pyörii kokonaisuudessaan aurinkoenergialla, josta pitää huolen 570 katolle asennettua aurinkopaneelia. Suuri viinitila kuluttaa myös paljon vettä, varsinkin sadonkorjuun aikaan, ja Pizzolato onkin rakentanut oman vedenpuhdistamon tilalle, joka mahdollistaa veden uudelleenkäytön! Ihmeellistä, eikö?

Settimo Pizzolato haluaa rakentaa puhtaampaa tulevaisuutta jälkeläisilleen, mahdollistaa viiniensä saatavuuden eri puolilla maailmaa pitäen hinnat maltillisina sekä tarjoamaan 100 % luomutuotannollisia, vegaaniystävällisiä viinejä kuluttajille.

Kuiva, hapokas, päärynäinen, persikkainen, sitruksinen

Tuotenumero: 913625

Alkuperä: Italia > DOC Venezia

Rypäle: Pinot Grigio

Alkoholipitoisuus: 12,0

Sokeri: 2,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: La Cantina Pizzolato

Seurustelujuoma, salaatit ja kasvisruoka, pasta ja pizza, pikkusuolaiset