Pizzolato Il Barbarossa Malanotte

2999

Tuotekuvaus

Supersuositun luomutuottajan huippupunaviini!

 La Cantina Pizzolato on tullut suomalaisille tutuksi loistavien kuohuviiniensä kautta. Taitavissa käsissä valmistuvat kuplajuomien lisäksi tietysti niin valko-, rosee- kuin punaviinitkin.

Viinin nimi Il Barbarossa – suomeksi punaparta – viittaa Settimo Pizzolaton suvun miesten punaiseen vivahtavaan parrankasvuun. Etiketissä onkin kuvattuna aina yhtä sympaattisen Settimon tyylikäs sivuprofiili.

Täyteläinen ja intensiivinen viini on valmistettu täysin paikallisesta Raboso -lajikkeesta. Noin kolmannes rypäleistä on kuivatettu kolmen kuukauden ajan, jolloin rypäleistä haihtuu suuri osa vedestä, mutta kaikki sokerit sekä aromit jäävät talteen. Näin rypälemehu on tiiviimpää ja intensiivisempää. Pitkä, jopa kaksi vuotta kestänyt tammikypsytys tuo viiniin lisää voimaa, rakennetta sekä tietysti mausteisia, setrisiä vivahteita. Roteva ja ryhdikäs viini sopii erinomaisesti laadukkaille liharuoille.

La Cantina Pizzolato, italialainen luomuviinien tuottaja, sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä legendaarisesta Venetsian kaupungista.

Viinitila sijaitsee lähes Prosecco -tuotantoalueen ytimessä, ja Pizzolato onkin erikoistunut maailman mainetta niittävien luomuproseccojen, valkoviinien sekä punaviinien tuotantoon, jotka ovat kaikki myös vegaaniystävällisiä. Muutama heidän viineistään on tehty täysin ilman lisättyjä sulfiitteja.
Voidaan siis tosissaan puhua modernista viinitilasta, joka kunnioittaa luontoa sekä ympäristöä.

Settimo Pizzolato on yrityksen omistaja sekä kasvot, jonka visio luomutuotannosta alkoi jo vuonna 1985 kun hän perusti viinitilan. Settimon filosofia on kunnioittaa maata sekä luontoa, ja hän voikin ylpeänä sanoa olevansa yksi ensimmäisistä luomusertifioinnin saaneista viinitilallisista Italiassa. Tämä tapahtui vuonna 1991.
Vegaanisia viinejä Pizzolato on tuottanut alusta asti, jälleen yksi päätös, jonka Settimo Pizzolato teki vaikkakin muut pyörittelivät päitään ja ihmettelivät miksi?

Settimon mukaan ”luomu” ei ole tuote vaan pikemminkin elämäntapa, joka vaatii pitkää sekä kestävää omistautumista ympäristölle. Ainoastaan terve sekä puhdas maaperä pystyy tuottamaan laadukkaita rypäleitä viininvalmistukseen. Pizzolaton viinitarhoilla voikin tavata sudenkorentoja lentelemässä, paikallisten mukaan merkki puhtaasta sekä kemikaalivapaasta ympäristöstä.

Pizzolatolla ei pelkästään keskitytä olemaan luomu viinitarhoilla, vaan myös itse viinitilalla, joka tekeekin yrityksestä ainutlaatuisen. Viinitila pyörii kokonaisuudessaan aurinkoenergialla, josta pitää huolen 570 katolle asennettua aurinkopaneelia. Suuri viinitila kuluttaa myös paljon vettä, varsinkin sadonkorjuun aikaan, ja Pizzolato onkin rakentanut oman vedenpuhdistamon tilalle, joka mahdollistaa veden uudelleenkäytön! Ihmeellistä, eikö?

Settimo Pizzolato haluaa rakentaa puhtaampaa tulevaisuutta jälkeläisilleen, mahdollistaa viiniensä saatavuuden eri puolilla maailmaa pitäen hinnat maltillisina sekä tarjoamaan 100 % luomutuotannollisia, vegaaniystävällisiä viinejä kuluttajille.

Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, mausteinen

Tuotenumero: 938668

Alkuperä: Italia > DOCG Malanotte

Rypäle: Raboso

Alkoholipitoisuus: 14,0

Sokeri: 5,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: La Cantina Pizzolato

Nauta, porsas, riista, miedot makkarat