Piqueras Old Vines Garnacha Tuotekuva tästä

Piqueras Old Vines Garnacha

9,89 €PunaviiniDO ALMANSA, EspanjaLuomu

Tilaa

★★★★ Viini on löytö! -Viinilehti Erittäin monipuolinen punaviini mielettömällä hinta-laatusuhteella! Piqueras Old Vines Garnacha on huikean monikäyttöinen punaviini. Nimensä mukaisesti vanhoista köynnöksistä käsin poimituista rypäleistä… Lue lisää

★★★★
Viini on löytö! -Viinilehti
Erittäin monipuolinen punaviini mielettömällä hinta-laatusuhteella!
Piqueras Old Vines Garnacha on huikean monikäyttöinen punaviini. Nimensä mukaisesti vanhoista köynnöksistä käsin poimituista rypäleistä on valmistunut erittäin puhdaspiirteinen ja tasapainoinen punaviini. Rypäleet on poimittu jopa 60 vuotta vanhoista köynnöksistä Almansan ylängöltä. Viinin aromimaailma pursuaa tummia, kypsän marjaisia makuja sekä kiehtovaa yrttisyyttä. Yli puolen vuoden kypsytys amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tammitynnyreissä on tuonut tähän punaviiniin jännittäviä makeiden mausteiden sävyjä. Luontainen hapokkuus pitää viinin eloisana, ja ryhdikkäät, mutta silkinpehmeät tanniinit pitävät kokonaisuuden ryhdikkäänä. Alueelle tyypillisestä Garnacha-rypälelajikkeesta valmistettu punaviini on loistava kumppani monenlaisille liharuoille ja kevyemmille juustoille sekä ihan sellaisenaan seurusteluviininä. Piqueras Old Vines Garnachan laatu on hurmannut myös Viinilehden, joka on arvostellut viinin huokeasta hinnastaan huolimatta jopa neljän tähden arvoiseksi. Se onkin ainoa alle 10€ luomupunaviini, jonka hinta-laatusuhteeksi on arvioitu korkein mahdollinen, eli löytö!

Bodegas Piqueras on perustettu jo yli vuosisata sitten, vuonna 1915. Omistajaveljeksistä Juan Pablo Bonete Piqueras kantaa päävastuun kellareissa viininvalmistuksesta ja Angel Bonete Piqueras hoitaa viinitarhat ja rypäleet. Uusin tulokas Bodegas Piqueraksella on huippuviinintekijä Juan Pablo Cantos Serrano, joka on ansainnut kannuksensa maailmankuulun Vega Sicilian viinintekijänä. Edelleen siis perheomistuksessa oleva viinitalo keskittyy paikallisiin lajikkeisiin sekä erityisesti luonnonmukaiseen viljelyyn. Kaakkois-Espanjassa, Almansassa olosuhteet luomuviljelyyn ovatkin otolliset. Bodegas Piqueraksen viinitarhat sijaitsevat korkealla ylängöllä kalkkikivisessä maaperässä.

Luonnehdinta

Keskitäyteläinen, Keskitanniininen, tumman marjainen, puolukkainen, mausteinen

Tuotteen yksityiskohdat
  • Tuotenro: 947417
  • Alkuperä: DO ALMANSA, Espanja
  • Rypäle: Garnacha
  • Alkoholipitoisuus: 14,0%
  • Koko: 750 ml
  • Tuottaja: Bodegas Piqueras
Suositeltavaa ruokaa

Valokuva tuottajalta Bodegas Piqueras
Katso lisää viinejä Bodegas Piqueras