LAB Reserva Arinto Chardonnay

998

Tuotekuvaus

LAB Reserva viinin makumaailmasta voi löytää passionhedelmää, sitruksisuutta, mausteisuutta sekä tammea. Viinin jälkimausta tulee esille myös kevyt mineraalisuus. Viiniä on tammikypsytetty neljän kuukauden ajan. Portugalilainen lajike Arinto tuo tähän viiniin raikasta hapokkuutta, sitrushedelmien aromeita sekä hentoa mineraalisuutta tasapainoittamaan Chardonnay- lajikkeen tammikypsytyksen tuomia voimaisia ja mausteisia aromeita.

Casa Santos Lima on perheomisteinen viiniyritys, joka on viljellyt viiniä jo useamman sukupolven ajan. Heidän viinitilansa sijaitsee Portugalin Alenquerissa, n. 45 km Lissabonista pohjoiseen ja he ovat Portugalin yksi suurimmista tuottajista. Yritys toimii ja tuottaa viinejä Lissabonin, Algarven, Alentejon, Vinho Verden sekä Douron alueilta. 90% heidän tuotannostaan palvelee kuluttajia yli 50 maassa ympäri maapallon. Casa Santos Lima on voittanut lukuisia paikallisia sekä kansainvälisiä viinipalkintoja ja heidän hintalaatusuhdettaan on kehuttu Suomen markkinoillakin erinomaiseksi. Yrityksellä on myös erittäin läheinen suhde labradorinnoutajiin ja omistajaperheessä harrastetaankin jopa kennelitoimintaa!

Tämä valkoviini on peräisin suuremmalta Vinho Regional Lisboan alueelta, joka jakaantuu yhdeksään pienempään DOC- luokiteltuun ala-alueeseen, joissa viiniä on viljelty jo satoja vuosia. Viinitarhat on yleisesti istutettu loiville rinteille n. 100- 220 metrin korkeuteen. Tämä mahdollistaa köynnöksille optimaalisen auringonvalon sekä mereltä puhaltavat ilmastoa viilentävät tuulet. Raikkaat kesäyöt sekä suhteellisen leudot talvet ovat avaintekijöitä alueella kasvavien rypäleiden kypsymiselle. Maaperä Lissabonin alueella on yleisesti savea sekä kalkkikiveä jurakauden ajalta. Alueella kasvatetaan runsaasti sekä kansainvälisesti tunnettuja sekä paikallisia rypälelajikkeita, joista tunnetuimmat ovat punaisista Touriga Nacional ja valkoisista Arinto sekä Fernão Pires. Yleisesti ottaen alue tunnetaan raikkaan hapokkaista viineistään.

Kuiva, hapokas, sitruunainen, valkopersikkainen, omenainen, mantelinen, hennon raparperinen

Tuotenumero: 914467

Alkuperä: Portugali > Vinho Regional Lisboa

Rypäle: Arinto, Chardonnay

Alkoholipitoisuus: 12,5

Sokeri: 0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Casa Santos Lima

Tapas ja antipasti, aperitiivi, simpukat ja osterit, keitot