The Big Zin Zinfandel hanapakkaus

3698

3249

Tuotekuvaus

”LÖYTÖ” – Viinilehti

★★★ – Laadukas ja hyvin tehty -Viinilehti

The Big Zin Zinfandel on herkullisen hilloinen punaviini Italian Apuliasta.

Tästä viinistä löytyy runsaasti miellyttävää marjaisuutta ja viiniin jätetty jäännössokeri tekee siitä todella pehmeän sekä suuntäyttävän mehevän. Jälkimaku täyttyy pitkällä ja suuta kosiskelevalla metsämarjaisuudella sekä hennolla mausteisuudella.

Tarkoin valikoiduista ja kypsistä vanhojen köynnösten rypäleistä tuotettu punaviini on juuri sellainen kuin kunnon Zinfandelin täytyy ollakin. Viinin tuottaja ViniMundi koostuu Italiassa modernin koulukunnan viinintekijöistä, jotka haluavat kunnioittaa perinteikkäitä rypälelajikkeita ja viinityylejä. ViniMundille laatu on kaikki kaikessa ja jokainen heidän valmistamansa tuote käykin läpi monimuotoisen laatutarkastuksen!

Zinfandel rypälelajike, toiselta nimeltään Primitivo, on vanha lajike, joka on alkujaan lähtöisin Kroatiasta, josta se kulkeutui vuosisatoja sitten Italiaan ja sai sieltä hyvän jalansijan muiden paikallisten lajikkeiden joukosta. Zinfandel nimitys on lähtöisin Yhdysvalloista, johon Primitivo saapui 1800-luvun alkupuolella. Vasta 2000-luvun alussa saatiin DNA-kokeilla vahvistus sille, että Zinfandel ja Primitivo ovat sama lajike. Zinfandel on tummakuorinen ja aikaisin kypsyvä rypälelajike, josta tuotetaan tuhteja punaviinejä, joissa on runsaan tumma väri, paljon alkoholia ja hyvin tanniineja. Makumaailmasta voi löytää reilusti tummia marjoja kuten karhunvatukkaa ja mustikkaa sekä kuivattuja hedelmiä.

Apulia on pääasiassa punaviineihin keskittynyt viinialue etelä-Italiassa niin sanotun saappaan kantapäässä. Eteläinen osa Apuliasta on hyvin tasaista ja kuivaa maastoa, jossa runsas auringonvalo ja viilentävät merituulet tekevät ihanteellisen ilmaston viininviljelyyn.

Tunnetuimpia Apuliassa viljeltävistä rypälelajikkeista ovat suositut Negroamaro ja Primitivo. Apulia on aiemmin ollut tunnettu suurista tuotantomääristään, ja siellä tuotettiinkin valtavia määriä halpaa viiniä sekoiteviinien valmistukseen.

Nykyään tuottajat ovat alkaneet panostaa laatuun volyymin sijasta ja alueelle onkin tullut suuri määrä DOC laatuluokitettuja viinejä ja onpa Apulia hiljattain saanut ensimmäiset DOCG laatuluokitetut viininsä.

Apulia on onnistunut karistamaan maineensa halvan bulkkiviinin alueena ja todistanut maailmalle, että sieltä saadaan erinomaisen runsaita, ryhdikkäitä ja luonteikkaita viinejä.

Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, mustikkahilloinen, kuivatun luumuinen, makean lakritsinen, mausteinen

Tuotenumero: 927628

Alkuperä: Italia > IGT Puglia

Rypäle: Zinfandel

Alkoholipitoisuus: 14,0

Sokeri: 10,0g/l

Koko: 3 L

Tuottaja: Vinimundi

Grilliruoka, tulinen ruoka ja porsas