Gen One Red 2018

4198

Tuotekuvaus

★★★★★ – Tyylikäs huippuviini -Viinilehti

Huipputyylikäs laatuviini Espanjasta!

Todellinen taidonnäyte suositun Piqueras-viinitilan viinintekijältä. Tätä viiniä tehdään vain pieni erä kerrallaan laadukkaimmista rypäleitä, mitä tilalta löytyy.
Mainio viini nautiskeluun hyvien juustojen kanssa, mutta tämän viinin voi helposti varastoida pidemmäksikin aikaa.

Monastrell- ja Garnacha-köynnökset ovat jopa 80-vuotiaita, Cabernet- ja Syrah-köynnökset 40-vuotiaita. Käyminen ja maseraatio uusissa ranskalaisissa 500 litran avoimissa tammitynnyreissä rypäleiden kuorten kanssa. Malolaktinen käyminen ja 30 kuukauden kypsytys samoissa tynnyreissä.

Tuottaja Bodegas Piqueras on perustettu jo yli vuosisata sitten, vuonna 1915. Omistajaveljeksistä Juan Pablo Bonete Piqueras kantaa päävastuun kellareissa viininvalmistuksesta ja Angel Bonete Piqueras hoitaa viinitarhat ja rypäleet. Uusin tulokas Bodegas Piqueraksella on huippuviinintekijä Juan Pablo Cantos Serrano, joka on ansainnut kannuksensa maailmankuulun Vega Sicilian viinintekijänä. Edelleen siis perheomistuksessa oleva viinitalo keskittyy paikallisiin lajikkeisiin sekä erityisesti luonnonmukaiseen viljelyyn. Kaakkois-Espanjassa, Almansassa olosuhteet luomuviljelyyn ovatkin otolliset. Bodegas Piqueraksen viinitarhat sijaitsevat korkealla ylängöllä kalkkikivisessä maaperässä.

Täyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, mausteinen, tamminen

Tuotenumero: 925983

Alkuperä: Espanja > DO Almansa

Rypäle: Monastrell, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon, Syrah

Alkoholipitoisuus: 15,0

Sokeri: 2,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Bodegas Piqueras

Nauta, lammas, tapas ja antipasti, nautiskelujuoma