Colossal Reserva Red

1149

1049

Tuotekuvaus

★★★★ – Harmoninen, laadultaan erinomainen. Edullinen ostos. –Viinilehti

 

90 pisteen kultamitaliviini on saapunut valloittamaan suomalaisten sydämet!

Colossal Reserva on suuri ja vahva punaviini, jonka täyteläinen makumaailma on täynnä kypsää marjaisuutta. Jälkimaun viimeistelee hento mausteisuus sekä yrttisyys, jotka luovat tästä punaviinistä erinomaisen kumppanin liharuoille, erilaisille pasta-aterioille sekä juustoille!

Kokeile esimerkiksi välimerellisiä karitsapyöryköitä!

Colossal on jo usean vuosikerran ajan ällistyttänyt viinikriitikoita ja napsinut kultamitaleja sekä huippupisteitä. Se on osoitus erinomaisesta viinintekotaidosta, jota tuottaja Casa Santos Lima harrastaa.

Casa Santos Lima on perheomisteinen viiniyritys, joka on viljellyt viiniä jo useamman sukupolven ajan. Heidän viinitilansa sijaitsee Portugalin Alenquerissa, n. 45km Lissabonista pohjoiseen ja he ovat Portugalin yksi suurimmista tuottajista. Yritys toimii ja tuottaa viinejä Lissabonin, Algarven, Alentejon, Vinho Verden sekä Douron alueilta. 90% heidän tuotannostaan palvelee kuluttajia yli 50 maassa ympäri maapallon. Casa Santos Lima on voittanut lukuisia paikallisia sekä kansainvälisiä viinipalkintoja ja heidän hintalaatusuhdettaan on kehuttu Suomen markkinoillakin erinomaiseksi. Yrityksellä on myös erittäin läheinen suhde labradorinnoutajiin ja omistajaperheessä harrastetaankin jopa kennelitoimintaa.

Tämä punaviini on peräisin suuremmalta Vinho Regional Lisboan alueelta, joka jakaantuu yhdeksään pienempään DOC- luokiteltuun ala-alueeseen, joissa viiniä on viljelty jo satoja vuosia. Viinitarhat on yleisesti istutettu loiville rinteille n. 100- 220 metrin korkeuteen. Tämä mahdollistaa köynnöksille optimaalisen auringonvalon sekä mereltä puhaltavat ilmastoa viilentävät tuulet. Raikkaat kesäyöt sekä suhteellisen leudot talvet ovat avaintekijöitä alueella kasvavien rypäleiden kypsymiselle. Maaperä Lissabonin alueella on yleisesti savea sekä kalkkikiveä jurakauden ajalta. Alueella kasvatetaan runsaasti sekä kansainvälisesti tunnettuja sekä paikallisia rypälelajikkeita, joista tunnetuimmat ovat punaisista Touriga Nacional ja valkoisista Arinto sekä Fernão Pires. Yleisesti ottaen alue tunnetaan raikkaan hapokkaista viineistään.

Täyteläinen, tanniininen, boysenmarjainen, mustaherukkainen, kirsikkainen, vaniljainen, mausteinen

Tuotenumero: 929771

Alkuperä: Portugali > Vinho Regional Lisboa

Rypäle: Touriga Nacional, Syrah, Alicante Bouschet

Alkoholipitoisuus: 14,0

Sokeri: 6,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Casa Santos Lima

Pataruoka, nauta, mausteiset ja lihaisat makkarat, grilliruoka