Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

3548

Tuotekuvaus

★★★★★ – Tyylikäs, huippuviini -Viinilehti

Helsingin Sanomat (14.12.2017) viiniraadin suosikki jouluviini 5 tähdellä!

Tyylikäs ja klassinen Châteauneuf-du-Pape alueen punaviini. Tästä runsaan täyteläisestä punaviinistä löytyy reilusti makua esimerkiksi kuivattujen luumujen, rusinan, karpalon, puolukan ja kirsikan muodossa. Pitkä jälkimaku hivelee makunystyröitä hennon paahteisuuden, yrttisyyden ja kevyen nahkaisuuden siivittämänä. Tämä viini toimii erittäin hyvin yhdistettynä erilaisille liharuoille, kuten esimerkiksi lampaalle tai pataruoille.

Viinin tuottaja Maison Bouachon, oli alun perin 1800-luvulla tynnyrinvalmistaja, joka teki tynnyreitä muille Châteauneuf-du-pape-alueen viinintuottajille. 1898 Maison Bouachon päätti alkaa tuottamaan itse omaa viiniä ja on siitä asti pyrkinyt tuottamaan laadullisesti mahdollisimman korkealuokkaisia viinejä

Châteauneuf-du-Pape on historiallinen alue eteläisessä Rhônen laaksossa Orangen ja Avignonin kaupunkien välissä. Alueella on sallittua viljellä 18 eri rypälelajiketta, mutta Grenache, Syrah ja Mourvèdre dominoivat viljelyksillä. Näistä runsas ja hilloinen Grenache on eniten käytetty lajike ja sitä löytyykin jokaisesta Châteauneuf-du-Papen punaviinistä jossain määrin. Châteauneuf-du-Pape nimi juontaa juurensa 1300-luvulle jolloin silloinen Paavi Klemens V asettui asumaan Avignoniin. Châteauneuf-du-Pape tarkoittaakin vapaasti käännettynä Paavin uutta linnaa.

Täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, luumuinen, mausteinen

Tuotenumero: 006911

Alkuperä: Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

Rypäle: Grenache, Mourvèdre, Syrah

Alkoholipitoisuus: 14,0

Sokeri: 1g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Maison Bouachon

Riistalinnut, nauta, lammas ja miedot juustot