Château de Pierreux Brouilly

1999

Tuotekuvaus

★★★★ – Harmoninen, laadultaan erinomainen -Viinilehti

Hennosti kumpuilevien kukkuloiden keskellä Beaujolais’n sydämessä Brouillyn laatuviinialueella sijaitsee Château de Pierreux. Viinitilan ytimessä on upea yli 800 vuotta vanha kartano, jonka alkuperäinen tarina on kadonnut syvälle historian välilehtien hämäriin. Kartano on vuosisatojen saatossa ollut monessa eri käytössä, mutta varmaa on, että viiniä on alueella viljelty koko sen historian ajan. Kartanoa ympäröi tänä päivänä osittain kalkkikivisessä ja osittain graniittisessa maaperässä yli 100 hehtaaria silmiä hivelevän kauniita viiniviljelmiä, jotka tuottavat todella korkealuokkaista satoa.

Château de Pierreux Brouilly on erinomainen esimerkki tuottajan laatuviineistä.

Mehevän marjaisessa aromimaailmassa löytyy punaisten marjojen sävyjä, mutta myös luumua ja karhunvatukkaa. Hyvät hapot ja herkulliset marjojen aromit saavat veden kielelle jättäen pitkän ja tyylikkään jälkimaun.

Tämän 100 % Gamay-rypäleestä valmistetun luonteikkaan punaviinin rypäleet ovat kasvaneet 40–45-vuotiaissa köynnöksissä, jotka tuottavat hieman pienempää, mutta aromaattisempaa satoa.

Rypälemehu on tehty viiniksi sementtiastioissa maseraation kestäessä 15 päivää. Viiniä kypsytettiin suurissa 50 hehtolitran tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan, jonka aikana viiniin kehittyi juuri sopivasti rakennetta ja luonnetta.

Tämän viinin erinomaisen rakenteen ansiosta sillä on kypsytyspotentiaalia jopa 10 vuotta oikein säilytettynä.

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, mansikkainen, kevyen kukkainen, hennon mausteinen

Tuotenumero: 923345

Alkuperä: Ranska > AC Brouilly

Rypäle: Gamay

Alkoholipitoisuus: 13,0

Sokeri: 0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Maison de Pierreux

Miedot juustot, riistalinnut, nauta, kana & kalkkuna