Château Bonnet Blanc

1349

1099

Tuotekuvaus

★★★★ – Harmoninen, laadultaan erinomainen -Viinilehti

”EDULLINEN OSTOS” – Viinilehti

Bordeaux on maailmankuulu viinialue Ranskasssa, ja se onkin ansaitusti saavuttanut maailmanmaineen huippupunaviiniensä ansiosta. Tästä syystä Bordeaux´n valkoviinit ovat syyttä jääneet hieman vähemmälle huomiolle, vaikka ne kuuluvatkin valkoviinien ehdottomaan eliittin. Huippulaadukkaat valkoiset Bordeaux´t ovat parhaillaan äärimmäisen vivahteikkaita, runsaita sekä raikkaita.

Château Bonnet Blanciin käytetään klassisen Bordeaux-tuottaja Andre Lurtonin tarhojen huippulaatuisia rypäleitä Bordeaux´n Entre-Deux-Mers -alueelta. Alueen nimi tarkoittaa ”kahden meren välissä”, jolla viitataan Dordogne- ja Garonne-jokien väliin jäävään viininviljelyalueeseen.  Bordeaux´n valkoviineille tyypillisesti Sauvignon Blanc-, Sémillon- sekä Muscadelle -lajikkeista valmistettu viini on hurmaavan luonteikas, runsas sekä raikas valkoviini. Sen aromimaailmasta on havaittavissa pirteää sitruksisuutta ja herukkaisuutta sekä jännittävää merellistä mineraalisuutta. Maku on yhtä aikaa pehmeä sekä raikas. Kokeile erilaisten kalaruokien, tai vaikkapa katkarapusalaatin kanssa!

Loistavasta laadusta innostui myös Kauppalehti Option viiniraati, joka arvosteli Château Bonnet Blancin hinta/laatu-suhteeltaan löydöksi!

Kuiva, hapokas, sitruksinen, karviaismainen, valkoherukkainen

Tuotenumero: 930815

Alkuperä: Ranska > AC Entre Deux Mers

Rypäle: Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle

Alkoholipitoisuus: 12,5

Sokeri: g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Vignobles André Lurton

Äyriäiset, seurustelujuoma, salaatit ja kasvisruoka, vähärasvainen kala