Bonpas Côtes du Rhône

1399

Tuotekuvaus

★★★ – Laadukas ja hyvin tehty, edullinen ostos -Viinilehti

Punaviini, joka on herkullisen täyteläinen ja ihanan marjainen. Todella tyylikäs esimerkki Côtes du Rhônen alueen punaviinistä.

Viinin käytetyt rypäleet ovat peräisin vanhoista köynnöksistä, esimerkiksi Grenache- köynnösten ikä kipuaa yli 40 vuoden. Viini on alkoholikäymisen jälkeen kypsynyt 12kk terästankeissa ja osa siitä (15%) ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista onkin jäänyt punaviiniin tyylikkäästi mausteisuutta. Rhonelaisille tyypillinen yrttisyys täydentää viinin runsaan sekä pyöreän maun.

Viiniä voi suositella nautittavaksi erityisesti lihaisien ruokien kanssa kuten paistetun naudanfileen, makkaroiden ja grillipossun kanssa. Myös grillattu ankanrinta sekä erityyliset juustot täydentävät viiniä omalta osaltaan.

Bonpas:lla on takanaan yli 700 vuotta historiaa viininvalmistuksessa. Bonpas nimi juontaa juurensa 1200-luvulle, jolloin voimakkaasti virtaavan Durance-joen rannalla sijaitsevan luostarin Hospitaali-munkit rakensivat sillan kyseisen joen yli. Paikka sai latinankielisen nimen ”Bonus Passus” joka tarkoittaa turvallista ylitystä ja tästä johdettin nimi Bonpas.

Varsinainen viinin valmistus sai kirkon kirjojen mukaan alkunsa vuonna 1318, kun Paavi Johannes XXII, joka asui läheisessä Avignonissa, antoi Bonpas:n luostarin Kartusiaani munkkien veljeskunnalle. Veljeskunnan mottona on ollut ”Risti on vakaa, vaikka maailma muuttuu”, josta myöhemmin johdettiin Bonpas:n oma motto ”Viini on vakaa, vaikka maailma muuttuu”.

Bonpas:n luostari on edelleen pystyssä ja avoinna viinistä ja historiasta kiinnostuneelle yleisölle.

Côtes du Rhône-viinialue sai oman laatuluokituksensa vuonna 1937, jotta alueen laadukkaat viinit huippualueiden ulkopuolelta saisivat oman luokituksensa. Côtes du Rhône on nykyään yksi tunnetuimmista Ranskan viinialueista ja sieltä tuleekin nykyään erittäin laadukkaita viinejä. Rhônen laaksossa vallitseekaksi erilaista ilmastoa. Pohjoisessa on hieman viileämpää ja ilmasto on mannermaisempi. Etelässä on hieman kuumempaa välimerellisen ilmaston vallitessa. alueen tyypillisimpiä viljeltäviä viinilajikkeita ovat Grenache, Syrah ja Mourvedre, joiden erittäin toimivaa sekoitusta on alettu kutsua termillä ”GSM”

Täyteläinen, keskitanniininen, kypsän karpaloinen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, kevyen yrttinen, hennon pippurinen

Tuotenumero: 907847

Alkuperä: Ranska >AC Côtes-du-Rhône

Rypäle: Grenache, Syrah, Mourvèdre

Alkoholipitoisuus: 14,0

Sokeri: 2,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Bonpas

Porsas, mausteiset makkarat, lammas, pataruoat