Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg

1999

Tuotekuvaus

★★★★ – Harmoninen, laadultaan erinomainen -Viinilehti

Rypäleen ja maaperän täydellinen liitto!

Tämä huikea viini on kotoisin Alsacen vanhimmalta Grand Cru-luokituksen omaavalta palstalta, jossa rypäleet ovat saaneet nauttia maksimaalisesta auringonpaisteesta etelään viettävillä rinteillä.

Viini on saanut levätä sakan päällä vähintään 6 kuukautta hakemassa runsasta aromikkuutta. Lisäksi viini ei ole käynyt läpi malolaktista käymistä, jotta viinin hapot on saatu säilymään mahdollisimman raikkaina ja ryhdikkäinä.

Mausta löytyy runsaasti hedelmäisyyttä omenan ja erilaisten kivellisten hedelmien muodossa. Lisäksi hento kukkaisuus tuo oman viehättävän vivahteensa kokonaisuuteen. Ryhdikäs mineraalisuus tukee hyvin viinin erinomaista runkoa.

Upea yhdistelmä esimerkiksi paistetun kuhan tai lohen kanssa.

Tuottaja Bestheim perustettiin alun perin vuonna 1945 nimellä Les Caves de Bennwihr. 90-luvun lopulla Bennwihrin yhdistyessä etelä-Alsacessa sijaitsevan kooperatiivin Westhaltin ja vanhan perheyrityksen Heimin kanssa syntyi nykyinen Bestheim nimi.

Tänä päivänä Bestheim on teknillisesti yksi Alsacen parhaiten varustautuneita tuottajia Alsacessa. Teknologian tarkoituksena on saada rypäleen herkimmät ja herkullisimmat aromit tuotua itse viiniin. Tästä osoituksena on lukuisat kansainväliset kuin kotimaisetkin positiiviset arvostelut ja palkinnot Bestheimin viineille.

Luonnehdinta
Kuiva, hapokas, viheromenainen, aprikoosinen, hennon litsiluumuinen, mineraalinen
Tuotteen yksityiskohdat

Tuotenumero: 595687

Alkuperä: Ranska > AC Alsace Grand Cru

Rypäle: Riesling

Alkoholipitoisuus: 13,0

Sokeri: 6,0g/l

Koko: 750 ml

Tuottaja: Bestheim

Suositeltavaa ruokaa
Äyriäiset, vähärasvainen kala, itämainen ruoka, grilliruoka