Kanelinen Creme Brûlée

Esilämmitä uuni 165c asteeseen. Valmista creme brûlée: Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kerma-maitoseokseen. Kiehauta seos, nosta pois liedeltä ja laita jääkaappiin jäähtymään. Erottele kananmunista keltuaiset…

Lue resepti

Mantelinen Blanc Manger

Valmista blanc manger: Yhdistä maito ja mantelit ja soseuta tehosekoittimessa. Siivilöi maito-manteliseos ja sekoita tomusokeri nesteen joukkoon. Ota tilkka mantelimaitoa, lisää liotetut liivatelehdet ja kuumenna maito, jotta liivate sulaa. Sekoita…

Lue resepti

Joulupuuro

Pane huuhdotut riisit kiehuvaan, voinokarella höystettyyn veteen. Keitä hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä hiljalleen välillä sekoittaen noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa maitoa. Mausta…

Lue resepti

Omenainen punajuuri salaatti ja lime-minttu kastike

Laita omenaviinietikka, oliiviöljy ja hunaja tehosekoittimeen. Sekoita kunnes se on tasaisen paksua. Lisää suola ja tarkista maku. Halkaise granaattiomena keskeltä kahtia ja irrota siemenet kulhoon. Kuori punajuuri ja porkkana, leikkaa…

Lue resepti

Seesamin siemenillä kuorrutetut katkaravut ja aasialainen dippikastike

Lämmitä paksupohjainen paistinpannu Huuhtele ravunpyrstöt ja kuivaa siivilässä. Kaada ravut kulhoon ja mausta kevyesti öljyllä, suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon seesamin siemenet ja pyörittele niin että ravut saavat tasaisen kerroksen…

Lue resepti

Konjakkisuolattu lohi ja sinappikastike

Poista fileestä ruodot ja ylimääräinen rasva. Voitele kalafilee konjakilla. Hiero sokeri ja suola kalan pintaan. Levitä pinnalle pippuri ja hienonnettu tilli. Kääri kala leivinpaperiin ja aseta päälle paino. Anna kalan…

Lue resepti

Graavisiika

Pyyhi kalafileet talouspaperilla kuiviksi. Poista ruodot. Ripottele fileille tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittuja pippureita. Ripottele tillinoksia fileiden pinnalle. Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti leivinpaperilla tai tuorekelmulla ja…

Lue resepti

Joulutortut

Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa! Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. yhden tunnin.…

Lue resepti

Hedelmäkakku

Voitele ja korppujauhota kaksi leipävuokaa. Silppua hedelmät ja pähkinät. Kaada joukkoon alkoholi ja anna maustua puolisen tuntia tai yli yön. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.…

Lue resepti

Täytetty kalkkuna

Sulata jäinen kalkkuna hitaasti jääkaapissa tai kylmiössä. Sulaminen kestää n. kaksi vuorokautta. Ota kalkkuna hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Paloittele pekoni, sipulit, omenat ja varsiselleri. Kuullota niitä ja mausteita pannulla,…

Lue resepti