Butter chicken eli intialainen voikana

Butter chicken eli intialainen voikana on tomaatilla ja kermalla meheväksi haudutettu kana-curry. Butter chicken kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Marinoidut broileripalat ruskistetaan pannulla ja yhdistetään mausteiseen tomaattikastikkeeseen. Paloittele broileri suupalojen kokoisiin…

Lue resepti

Ras- el-hanout couscous

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Freesaa kattilassa pienessä määrässä öljyä ja lisää mausteseos. Lisää vesi ja huuhdeltu couscous. Kiehauta nopeasti ja peitä kannella. Sammuta liesi ja anna couscouksen imeä kaikki…

Lue resepti

Muskottipähkinäinen juustokohokas

Juustokohokas on ranskalaisen keittiön klassikoita! Juustokohokas eli -soufflée! Herkullinen juustokohokas on syytä tarjoilla heti valmistumisen jälkeen. Kuohkean rakenteen vuoksi se lässähtää nopeasti! Esilämmitä uuni 185C asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja…

Lue resepti

Karitsan paahtopaisti, sahramirisotolla ja punaviini-kanelikastikkeella

Pääsiäispöydän kruunaa karitsan paahtopaisti. Tällä kertaa lisukkeena mehevä sahramirisotto ja punaviini-kanelikastikkeen kanssa! Valmista lihan marinadi. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi muovipussiin ja lisää lihapalat. Sulje solmulla…

Lue resepti

Sitruksinen fetajuustopasta

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaisesti suolatussa vedessä. Valmistele täytteet: Leikkaa avocado siivuiksi ja raasta limeistä kuoret avocadojen päälle. Mehusta myös yksi puolikas avocaadoille estämään niiden tummumisen. Paista oliiviöljyssä hienonnettu valkosipuli.…

Lue resepti

Mille Feuille – tuhatlehtinen

Tee vaikutus ranskalaisella klassikkoleivoksella! Sulata voitaikinalevyt pellillä leivinpaperin päällä. Leikkaa levyt haluamaasi kokoon. Sekoita muna, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Voitele voitaikinalevyt munaseoksella. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 min, kunnes…

Lue resepti

Herkullinen vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustosalaatti on oiva valinta niin kesällä kuin talvellakin! Vuohenjuustosalaatti on monipuolinen ruoka, sillä se sopii ihan arkiruoaksi tai juhliin tarjoiltavaksi. Vuohenjuustosalaatti on tuhti ja vie varmasti nälän mennessään. Aloita päärynöistä. Pese…

Lue resepti

Gratinoidut sinisimpukat

Äyriäisruokaa parhaimmillaan! Gratinoidut simpukat sopivat loistavasti alkupalaksi juhlavammallekin illalliselle! Puhdista simpukat ja heitä pois sellaiset, jotka eivät pienellä kopauttamisella avaudu. Kaada valkoviini isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada sitten simpukat…

Lue resepti

Tuorejuusto dippi ja ruisnapit

Sekoita kulhossa tuorejuuston sekaan bulgarian jogurtti, pippuri, suola ja oliiviöljy. Murskaa sitten valkosipuli veitsen lappeella, hienonna hyvin hienoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Leikkaa veitsellä ruohosipulista pientä rengasta, lisää suurin osa dipin…

Lue resepti

Possu-omena lihapiirakka

Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeiden mukaan ennen sen työstämistä. Esilämmitä uuni 200C asteiseksi. Valmista täyte: Pese ja hienonna purjon. Silppua kuorittu sipuli. Poista omenasta siemenkota ja silppua pieniksi kuutioiksi.…

Lue resepti