Ainekset
Pohja:
50 g hiivaa
3 dl vettä
4 rkl meijerivoita
2 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
6 dl spelttisihtijauhoja
Täyte:
600 g zucchinia eli kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 tl suolaa
3 dl tomaattikastiketta
400 g tuorejuustoa
3 tl extra virgin oliiviöljyä
300 g mozzarellaraastetta
300 g pizzajuustoraastetta
tilliä koristeluun
VALMISTUSOHJE
Zucchinista eli kesäkurpitsasta saat herkullisen täytteen pizzan päälle!
1. Kuumenna uuni 250°C:een.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset. Työstä pehmeä taikina ja anna sen kohota n. 30 minuuttia.
3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja aseta siivilään. Lisää suola ja anna valua noin 10 minuuttia.
4. Kauli taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa. Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Lisää valutetut kesäkurpitsaviipaleet tomaattikastikkeen päälle. Lisää paprikaviipaleet.
5. Sekoita tuorejuusto ja öljy keskenään, ja lisää seos nokareina pizzojen päälle. Ripottele lopuksi juustoraasteet pizzojen pinnalle.
6. Paista pizzoja noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi päälle tuoretta tilliä ja tarjoile heti.
Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 4 pizzaa