Zucchinapizza

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/zucchinapizza/

Tulosta resepti

Pohja:
50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl meijerivoita
2 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
2 dl spelttisihtijauhoja

Täyte:
600 g zucchinia
1 punainen paprika
1 tl suolaa
3 dl tomaattikastiketta
400 g Arla tuorejuustoa Laktoositon
3 tl extra virgin oliiviöljyä
300 g  Mozzarellaraastetta
300 g pizzajuustoraastetta

Tilliä koristeluun

 

Zucchinasta eli kesäkurpitsasta saat herkullisen täytteen pizzan päälle!

Kuumenna uuni 250 °C:een.

Sulata hiiva veteen. Lisää muut ainekset.
Työstä pehmeä taikina ja anna sen kohota n. 30 minuuttia.

Leikkaa zucchini ohuiksi siivuiksi ja aseta siivilään.
Lisää suola ja anna valua noin 10 minuuttia.
Kauli taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa.
Levitä tomaattikastike pohjien päälle.

Lisää valutetut zucchiniviipaleet tomaattikastikkeen päälle. Lisää paprikaviipaleet.
Sekoita tuorejuusto ja öljy ja lisää seos nokareina pizzojen päälle.
Ripottele lopuksi juustoraasteet pizzojen pinnalle.
Paista pizzoja noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi päälle tuoretta tilliä ja tarjoile heti.