Ystävänpäivän suklaakakku

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/ystavanpaivan-suklaakakku/

Tulosta resepti

400g mantelimassaa
1 kananmuna
3 kananmunan valkuaista
4 rkl kaakaojauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori

Täyte:
3 dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
3 kananmunan keltuaista

Lämmin vadelmakastike:
400 g vadelmia
2 rkl tomusokeria

Ystävänpäivän hemmotellaan makealla suklaakakulla ja kuohuvalla!

Kuumenna uuni 175 °C:een.
Revi mantelimassa.
Sekoita joukkoon muna, vaahdotetut valkuaiset, kaakao ja appelsiininkuoriraaste.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø 24 cm).
Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma.
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa.
Ota suklaa pois liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
Sekoita suklaan joukkoon puolet kermasta.
Nostele sen jälkeen loput kermavaahdosta seoksen joukkoon.
Kaada seos vuokaan kakun päälle.
Peitä ja pakasta vähintään neljä tuntia.

Nosta suklaakakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Koristele vadelmilla ja suklaalastuilla.

Kuumenna vadelmat ja lisää joukkoon tomusokeri.
Tarjoa kastike lämpimänä tai kylmänä kakun kanssa.

Kymmenen annosta.

Herkullisen suklaakakun kanssa Love-kuohuviiniä!