Yrttikuorutettua lohta

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/yrttikuorutettua-lohta/

Tulosta resepti

600g nahallista nypittyä lohifileetä
Reilu nippu lehtipersiljaa ja muita tuoreita yrttejä
kuten minttua, tilliä tai esimerkiksi korianteria
(silputtuna noin 2-3 dl)
1 shalotti sipuli
2 keskikokoista kypsää tomaattia
1 sitruuna (mielellään luomu)
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä
20 g Parmesan juustoa
15 g pinjansiemeniä

Herkullinen yrttikuorutettu lohi paistuu uunissa helposti!
Rasvaisena kalana lohi on herkullista uunissa kypsytettynä.

Lämmitä uuni 180°C.
Huuhtele, kuivaa ja silppua yrtit.
Silppua shalotti ja valkosipuli, kuutioi tomaatit,
raasta Parmesan juusto ja noin puolet sitruunan kuoresta yrttien joukkoon
Sekoita mukaan oliiviöljy, puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla
Laita lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla
Levitä yrttitäyte tasaiseksi kerrokseksi lohen päälle ja ripottele pinnalle pinjan siemenet.
Paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala on haluamasi kypsyistä.

Tarjoa lohi kikherne-paprikapaistoksen kanssa! Resepti tästä!

Annos neljälle
Valmistusaika: 4 5min

yrttilohi