Yrttikuorrutettua lohta

Ainekset

600 g nahallista ruodotonta lohifileetä

Reilu nippu lehtipersiljaa ja muita tuoreita yrttejä kuten minttua, tilliä tai esimerkiksi korianteria (silputtuna noin 2-3 dl)

1 salottisipuli

2 keskikokoista kypsää tomaattia

1 sitruuna (mielellään luomu)

1 valkosipulinkynsi

1 dl oliiviöljyä

20 g Parmesaania

15 g pinjansiemeniä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen yrttikuorutettu lohi paistuu uunissa helposti!
Rasvaisena kalana lohi on herkullista uunissa kypsytettynä.

Lämmitä uuni 180°C.
Huuhtele, kuivaa ja silppua yrtit.
Silppua salottisipuli ja valkosipuli, kuutioi tomaatit,
raasta Parmesaani ja noin puolet sitruunan kuoresta yrttien joukkoon
Sekoita mukaan oliiviöljy, puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla
Laita lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla
Levitä yrttitäyte tasaiseksi kerrokseksi lohen päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.
Paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kala on haluamasi kypsyistä.

Tarjoa lohi kikherne-paprikapaistoksen kanssa! Resepti tästä!

Annos neljälle
Valmistusaika: 4 5min