Ylikypsää porsaanposkea ja grillattua varhaiskaalia

Ainekset

Porsaanposket:

1 l lihalientä
600 g ylikypsää porsaanposkea
2 rkl dijon-sinappia
1 kpl laakerinlehti
voita

 

Kastike:

2 sipulia
4 dl lihalientä
1/2 dl kermaa
1 rkl sinappia
2 rkl roseepippuria
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä

 

Varhaiskaalit:

2 varhaiskaalia
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmista liha: Laita kattilaan lihaliemi, porsaanposket, sinappi, laakerinlehti ja voi. Kuumenna kuumaksi, muttei kiehuvaksi. Jätä porsaanposket hautumaan liemeen.

 

2. Valmista kastike: Suikaloi sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa tilkassa öljyä keskikovalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää lihaliemi, kerma ja sinappi. Keitä kastiketta noin 20 minuuttia. Aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää roseepippurit. Suurusta veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Pidä kastike lämpimänä.

 

3. Valmista varhaiskaalit: Leikkaa varhaiskaalit neljään osaan. Laita lohkot uunipellille ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Lisää lohkoihin oliiviöljyä noin 2 rkl molemmin puolin. Grillaa kaaleja noin 4 minuuttia per puoli välillä käännellen. Tarkasta maku.

 

4. Tarjoile porsaanposket varhaiskaalien, kastikkeen ja esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin, grilli