Vuohenjuustopiiraat

849

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

200 g valmista voitaikinalevyä

2 sipulia

2 tomaattia

100 g vuohenjuustoa

suolaa ja pippuria

oliiviöljyä

1 kananmuna

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Ota kaksi voitaikinalevyä sulamaan. Ne sulavat nopeasti huoneenlämmössä. Leikkaa tomaatit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi, murenna vuohenjuusto karkeasti käsin.

 

2. Kuori ja kuutioi sipulit, ja kuullota hitaasti öljyssä, älä ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

 

3. Leikkaa voitaikinalevyt neljään osaan. (Voit jättää ne neliöiksi tai tehdä pyöreitä halutessasi.) Leikkaa veitsellä taikinaan sentin reunat, mutta älä leikkaa pohjaan saakka. Näin piirakkaan nousee paistaessa reunat.

 

4. Jaa sipulipaistos piirakan pohjalle, asettele päälle tomaattiviipaleita ja murennettua vuohenjuustoa. Voitele taikinan reunat kananmunalla. Pidä noin 15 minuuttia jääkaapissa.

 

5. Paista piiraita 190 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja juusto sulanut ja saanut kauniin värin.

 

Valmistuaika: 45 min.
Annosmäärä: 4