Voileivät palsternakkahummuksella

1049

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali > DOC Vinho Verde

-%

1049

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali > DOC Vinho Verde

-%

Ainekset

1 pussi pinaattia
öljyä paistamiseen
8-10 viipaletta leipää
1 rasia kirsikkatomaatteja
suolaa ja mustapippuria

 

Palsternakkahummus
200 g palsternakkaa
1 rkl oliiviöljyä
100 g kypsiä kikherneitä
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Esilämmitä uuni 200C asteeseen.

 

2. Valmista palsternakkahummus: Kuori palsternakat ja leikkaa ohuiksi paloiksi. Levitä uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paahda uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä. Aja palsternakat kikherneiden, sitruunamehun, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.

 

3. Kuullota pinaatteja kuumalla pannulla öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise kirsikkatomaatit.

 

4. Paahda leivät pannulla tai leivänpaahtimessa ja voitele hummuksella. Täytä leivät paistetulla pinaatilla ja kirsikkatomaateilla. Tarjoile sellaisenaan maistuvana välipalana tai isompaan nälkään ruokaisan salaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min 
Annosmäärä: 4-5