Voileipäkakku

1149

750 ml

Charles de Fère Blanc de Blanc Brut

Ranska

-%

1149

750 ml

Charles de Fère Blanc de Blanc Brut

Ranska

-%

Ainekset

12 isoa grahampaahtoleivän viipaletta

 

Kostutukseen

1 dl kevytmaitoa tai lihalientä

 

Täyte

300 g palvikinkkua

3-4 maustekurkkua

2 prk ruohosipulituorejuustoa

1 punainen paprika

½ dl persiljaa

 

Koristeluun

1-2 prk ruohosipulituorejuustoa

100 g ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita

kirsikkatomaatteja

viinirypäleitä

persiljaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Voileipäkakku maistuu juhlapäivänä!

 

1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna palvikinkku ja maustekurkku. Lisää puolet tuorejuustosta, sekoita.

 

2. Leikkaa paprika hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprika ja hienonnettu persilja loppuun tuorejuustoon.

 

3. Leikkaa ohuelti leipäpalojen reunat pois. Leikkaa kaksi viipaletta kahtia, jotta voit latoa leivät tiiliskiviladontana. Levitä kolme leipäviipaletta vierekkäin leikkuulaudalle tuorekelmun päälle. Kostuta leipäviipaleet pullasudilla.

 

4. Levitä puolet lihatäytteestä levylle. Kostuta leipäkerros aina ennen täytteen levittämistä. Levitä seuraavaan väliin paprikatäytettä ja kolmanteen väliin loppu lihatäyte.

 

5. Kiedo voileipäkakku tuorekelmun sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Laita halutessasi voileipäkakun päälle leikkuulauta painoksi, jotta pinnasta tulee tasainen. Tasoita reunat tarvittaessa.

 

6. Levitä tuorejuusto voileipäkakun pintaan ja reunoille. Koristele esimerkiksi kinkkuviipaleilla, halkaistuilla kirsikkatomaateilla tai viinirypäleillä sekä persiljalla.

 

Valmistusaika: 45min (+ vetäytyminen yön yli)

Annosmäärä: 10-14