Vegejambalaya

1191

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

1191

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

Ainekset

2 paprikaa
2 varsisellerin vartta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paketti tempeä tai kiinteää tofua
öljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl cayennenpippuria ja paprikajauhetta
2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl kasvislientä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
suolaa ja mustapippuria
tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Aito jambalaya, New Orleansin perinteiseen tyyliin!

1. Poista paprikoista siemenet ja kuutioi. Viipaloi sellerit ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tempe. Kuullota paprikoita, sipuleita, sellereitä ja tempekuutioita öljyssä muutama minuutti ja lisää pannulle tomaattipyree. Sekoita kevyesti ja mausta cayennepippurilla ja paprikajauheella.

2. Mittaa pannulle riisit ja kuullota muutama minuutti. Mittaa pannulle desi kasvislientä, jos riisi tuntuu jäävän pannuun kiinni. Lisää loppu kasvisliemi ja tomaatit kevyesti sekoittaen. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää.

 

3. Mausta jambalaya suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Tarjoile pata suoraan pannulta ja koristele tuoreella korianterilla.

 

Valmistusaika: 40 min.
Annosmäärä: 4 annosta