Valkosipuliperunat

1248

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

1248

750 ml

Hope Shiraz Reserve

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

700 g kiinteitä perunoita
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
100 g gruyérejuustoraastetta
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ihana lisuke niin kalalle, kuin lihalle!

 

1. Esilämmitä uuni 180 C asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna myös sipulit.

 

2. Lado ohut kerros perunaviipaleita vuoan pohjalle. Laita päälle hiukan valkosipulia, sipulia ja juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka näin kerros kerrokselta niin että viimeiseksi jää perunoiden päälle juustoraaste.

 

3. Kaada päälle kerma ja paista vuokaa uunin keskitasolla noin puolitoista tuntia, kunnes perunoiden pinta on rapea ja kauniin kullanruskea.

 

Valmistusaika: 1,5 h

Annosmäärä: 4-6