Valkoista parsaa ja raparperikastiketta

1349

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

-%

1349

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

-%

Ainekset

1 nippu (500 g) valkoista parsaa
1 tl suolaa

 

Raparperikastike
½ litraa raparperia sentin kokoisina paloina
4 rkl sokeria
1 kanelitanko
1 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

 

halutessa yrttejä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Huuhtele parsat ja leikkaa 1–2 cm puumaista osaa varren tyvestä pois. Kuori parsa noin puolesta välistä alaspäin esim. perunankuorimaveitsellä.

 

2. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä tavallisessa tai parsakattilassa. Lisää parsat kiehuvaan veteen nuput ylöspäin ja keitä 5-7 minuuttia varren paksuudesta riippuen.

 

3. Valmistele kastike: Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Poista kanelitanko.

 

4. Tarjoa kypsät parsat lämpimän raparperikastikkeen kera.

 

Koristele esimerkiksi tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4