Valkoista parsaa ja raparperikastiketta

1248

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

1248

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

Ainekset

1 nippu (500 g) valkoista parsaa 1 tl suolaa RAPARPERIKASTIKE: ½ litraa raparperia sentin kokoisina paloina 4 rkl sokeria 1 kanelitanko 1 dl vettä 1 tl vaniljasokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Huuhtele parsat ja leikkaa 1–2 cm puumaista osaa varren tyvestä pois. Kuori parsa noin puolesta välistä alaspäin esim. perunankuorimaveitsellä.

2. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä tavallisessa tai parsakattilassa. Lisää parsat kiehuvaan veteen nuput ylöspäin ja keitä 10–12 minuuttia varren paksuudesta riippuen.

3. Valmistele kastike: Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Poista kanelitanko.

4. Tarjoa kypsät parsat lämpimän raparperikastikkeen kera.

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4