Ainekset
PUOLUKKA-ROSMARIINIHILLOKE
1 rkl vettä
2 dl puolukoita
1 oksa rosmariinia
1 dl hillosokeria
1 esipaistettu patonki
200 g valkohomejuustoa
½ appelsiinin kuori
½ rkl sokeria
VALMISTUSOHJE
Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
1. Kuumenna vesi, marjat ja rosmariini kattilassa. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Poista rosmariininoksa ja jäähdytä hilloa noin 5 minuuttia pakastimessa.
2. Paista sillä aikaa patonkiin rapea kuori uunin keskitasolla pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi.
3. Sekoita keskenään appelsiinista raastettu kuori ja sokeri.
4. Leikkaa valkohomejuusto karkeiksi paloiksi ja annostele leipäsiivujen päälle. Mausta leivät appelsiini-sokerilla ja levitä päälle puolukka-rosmariinihilloke.
Koristele crostinit tuoreella rosmariinilla ja jäisillä puolukoilla.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4-6