Välimerelliset karitsapyörykät

1599

750 ml

Nugan Estate Durif

Australia > Riverina

-%

1599

750 ml

Nugan Estate Durif

Australia > Riverina

-%

Ainekset

500 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 mintunoksaa
4 timjaminoksaa
1 sitruunan kuori
1 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

 

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne eteläeurooppalaisella tyylillä karitsanlihasta. Nauti raikkaan jogurttikastikkeen kanssa!

  1.  Laita uuni lämpenemään 180C asteeseen.   2.  Aloita karitsapyöryköiden valmistus sekoittamalla korppujauho ja vesi keskenään.   3.  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kuumalla paistinpannulla läpikuultaviksi ja jäähdytä.   4.  Raasta sitruunan kuori. Revi timjamista ja mintusta lehdet irti varsista, ja hienonna lehdet pienemmäksi.   5.  Lisää kaikki ainekset korppujauhomassaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.   6.  Muovaa massasta tasakokoisia pyöryköitä ja laita ne uunipellille.   7.  Paista lihapyöryköitä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kypsiä.   Tarjoile kylmän jogurttikastikkeen ja paahdettujen perunoiden kera.   Valmistusaika: 35 min Annosmäärä: 4