Valesavustettu graavilohi

1798

750 ml

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune

Ranska >Bourgogne

-%

1798

750 ml

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune

Ranska >Bourgogne

-%

Ainekset

n. 400 g fileoitua lohta

1 rkl karkeaa merisuolaa

1 rkl sokeria

1 tl fenkolinsiemeniä

½ tl nestemäistä savua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Graavilohi on erittäin herkullista ja myös terveellis. Perusohje on helppo ja tuttu mutta lisäsimme siihen hieman nestemäistä savua antamaan savukalan makua graaviinMielenkiintoinen ja erinomainen yhdistelmä.  

Tarkista, ettei lohifileeseen ole jäänyt ruotoja. Kuivaa lohen pinta talouspaperilla ja aseta se nahkapuoli alaspäin laakeaan, kannelliseen astiaan.

Mittaa astiaan merisuola, sokeri, rouhitut fenkolinsiemenet ja nestemäinen savu. Hiero suola-mausteseos huolella lohifileen pintaan. Peitä rasia kannella ja siirrä jääkaappiin maustumaan aina seuraavaan päivään. Ravistele rasiaa kevyesti muutaman kerran suolauksen aikana, jotta lohi suolautuu tasaisesti.

Tarkista lohen kypsyys silmämääräisesti: Graavautunut lohi on muuttunut tuoretta heleämmän punertavaksi ja kiiltäväksi. Lohen pitäisi tuntua sormella kokeiltaessa kimmoisalta. Pyyhi suolakiteet valmiin lohifileen pinnalta ja siivuta lohi ohuiksi viipaleiksi. Asettele lohisiivut suoraan tarjoiluastiaan.

Rullaa valesavustettu graavilohi joko juhlavasti ruusukkeiksi tai tarjoile mielivaltaisina siivuina esimerkiksi maustamattomien riisikakkujen ja tuoreen avokadopyreen kanssa.

Valmistusaika: 10 min + yön yli
Annosmäärä: noin 6 annosta