Vadelmagraavattua siikaa ja vihersalaattia

998

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali > DOC Vinho Verde

-%

998

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali > DOC Vinho Verde

-%

Ainekset

VADELMAGRAAVATTU SIIKA

200 g siikafileetä (pakaste)

2 dl pakastekuivattuja vadelmia

2 rkl hienoa merisuolaa

2 rkl sokeria

1 tl rosépippuria

 

VIHERSALAATTI

1 kourallinen rucolaa

1 kourallinen lehtimangoldia

1 kourallinen jääsalaattia

1 rkl sitruunamehua

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Graavattuun siikaan yllättävää twistiä vadelmasta ja lisukkeeksi raikasta vihersalaattia. Tässäpä kiva alkupala!

 

1. Sulata siikafileet pakkauksen ohjeiden mukaan.

 

2. Sekoita kuivatut vadelmat, suola, sokeri sekä pippurit keskenään ja hiero tasaisesti siikafileiden pintaan. Lado siiat leivinpaperiin ja kääri kelmun avulla tiukalle rullalle. Siirrä kalarulla jääkaappiin maustumaan ja anna tekeytyä yön yli.

 

3. Pyyhi fileestä ylimääräiset mausteet pois talouspaperilla ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

 

4. Pese, kuivaa ja revi salaatit tarjoiluastiaan. Mausta sitruunamehulla, öljyllä ja suolalla. Sekoita hyvin. Tarjoile graavattu siika vihersalaatin, tuoreiden vadelmien ja sitruunaviipaleiden kanssa raikkaana alkuruokana.

 

Valmistusaika: 15 min + graavaus yön yli
Annosmäärä: 4-6