Uuni-camembert juustoleipä

3198

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2018

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

3198

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2018

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

Ainekset

1 Fazer Kiireetön täysjyväleipä 1 kiekko camembert juustoa 250 g kirsikkatomaatteja 1 valkosipulin kynsi 2 rkl oliiviöljyä 1 nippu tuoretta basilikaa Balsamicoa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Leivän sisään sulatettu camembert juusto tomaattihöysteellä, sulaa camembert juustoa, tuoretta leipää, paahtuneita tomaatteja, tuoretta basilikaa ja loraus balsamicoa. Niin herkullista! Näistä aineksista kehittelin täydellisesti illanistujaisiin tai juhliin sopivan herkun, joka on myös kiva jakaa yhdessä.

Leikkaa leipään pyöreä juuston mentävä kolo ja kaiva kaikki leipä kolosta pois. Älä kuitenkaan leikkaa pohjaa pois. Säästä leivän palat.

Nosta camembert juusto koloon.

Pilko tomaatit kuutioiksi ja nosta omaan kulhoonsa. Kuori ja pilko valkosipulin kynsi hienoksi silpuksi.

Sekoita tomaattien joukkoon oliiviöljy ja valkosipulisilppu.

Nostele tomaatti-öljy-valkosipuliseosta juuston vierelle.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Nosta leipä uunipellille leivinpaperin päälle ja siirrä pelti uuniin.

Paista 15 minuuttia.

Nosta sen jälkeen leipä tarjoilualustalle, esimerkiksi puinen leikkuulauta käy hyvin, ja leikkaa juuston pintaan viiltoja. Lorauta juuston päälle noin ruokalusikallinen balsamicoa ja viimeistele vielä tuoreella basilikalla.

Dippaa nyt säästämiäsi leipäpaloja sulaneeseen juustoon ja nauti!

Juusto on erityisen kiva tehdä leivän sisään, koska voit lopuksi syödä koko leivän pois eikä tiskiä jää jäljelle.

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Hanna / www.kulinarismiamahantaydelta.fi