Uuni-camembert juustoleipä

3548

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

3548

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

Ainekset

1 Fazer Kiireetön täysjyväleipä

1 kiekko camembert juustoa

250 g kirsikkatomaatteja

1 valkosipulin kynsi

2 rkl oliiviöljyä

1 nippu tuoretta basilikaa

Balsamicoa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Leivän sisään sulatettu camembert-juusto tomaattihöysteellä, sulaa camembert juustoa, tuoretta leipää, paahtuneita tomaatteja, tuoretta basilikaa ja loraus balsamicoa. Niin herkullista! Näistä aineksista täydellisesti illanistujaisiin tai juhliin sopiva herkku, joka on myös kiva jakaa yhdessä.

 

1. Leikkaa leipään pyöreä juustonmentävä kolo ja kaiva kaikki leipä kolosta pois. Älä kuitenkaan leikkaa pohjaa pois. Säästä leivänpalat. Nosta camembert-juusto koloon.

 

2. Pilko tomaatit kuutioiksi ja nosta omaan kulhoonsa. Kuori ja pilko valkosipulin kynsi hienoksi silpuksi. Sekoita tomaattien joukkoon oliiviöljy ja valkosipulisilppu. Nostele tomaatti-öljy-valkosipuliseosta juuston vierelle.

 

3. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Nosta leipä uunipellille leivinpaperin päälle ja siirrä pelti uuniin. Paista 15 minuuttia.

 

4. Nosta sen jälkeen leipä tarjoilualustalle, esimerkiksi puinen leikkuulauta käy hyvin, ja leikkaa juuston pintaan viiltoja. Lorauta juuston päälle noin ruokalusikallinen balsamicoa ja viimeistele vielä tuoreella basilikalla.

 

5. Dippaa nyt säästämiäsi leipäpaloja sulaneeseen juustoon ja nauti!

 

Juusto on erityisen kiva tehdä leivän sisään, koska voit lopuksi syödä koko leivän pois eikä tiskiä jää jäljelle.

 

Valmistusaika: 30 min

Annosmäärä: 4-6

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Hanna / www.kulinarismiamahantaydelta.fi