Upgreidattu kinkku-ananaspizza

1099

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1099

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 valmis pizzataikina

1 prk pizzakastiketta

1 rs savupalvikinkkua

juustoraastetta

 

ANANAS-CHILIHILLOKE

2 tlk ananasta

4 chiliä

2 valkosipulinkynttä

suolaa ja pippuria

2 dl hillosokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kinkku-ananaspizza on ollut iät ja ajat yksi suomalaisten suosikkipizzoista. Tällä kertaa Rosan keittiössä klassikkopizza upgreidataan tähän päivään ananas-chilihillokkeella. Kokeile ja ylläty!

 

1. Voit valmistaa pizzapohjan itse, mutta nykyään on myös hyviä valmispohjia saatavilla. Me käytimme valmispohjaa ja annoimme sen sulaa ja turvota jääkaapissa yön yli. Ananas-chilihilloke kannattaa myös valmistaa hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisenä iltana.

 

2. Aloita ananas-chilihillokkeen valmistaminen näin: kaada säilykeananaksista mehu kattilaan. Lisää kattilaan pilkottu chili sekä – valkosipuli ja anna kiehahtaa. Lisää kiehuvaan seokseen pieneksi pilkotut ananaspalat ja viimeiseksi vielä hillosokeri.

 

3. Hillosokerin lisäämisen jälkeen sekoittele seosta ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Tämän jälkeen siirrä ananas-chilihilloke purkkiin jäähtymään ja tekeytymään ainekin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli jääkaappiin. Tämä odottelu hoituu onneksi kätevästi samalla kun pizzataikina tekeytyy!

 

4. Muotoile valmis pizzataikina sopiviksi ympyröiksi ja lisää pizzakastike, palvikinkku, ananas-chilihilloke ja reilusti juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 10-15 min.

 

Annosmäärä: 1 iso pizza

Valmistusaika: 40 min + pizzataikinan ja hillokkeen tekeytyminen

Spread the love