Ainekset
TUUNATTU LANTTULAATIKKO
400 g lanttulaatikko
nokare voita
salvian lehtiä
kourallinen saksanpähkinöitä
pinnalle joulupiparimurua
TUUNATTU PORKKANALAATIKKO
400 g porkkanalaatikko
1 tl chilirouhetta
1 tl kanelia
2-3 rkl aprikoosihilloa
noin 1 dl appelsiinimehua
pinnalle pankojauhoja / korppujauhoja
VALMISTUSOHJE
Näin helposti nostat joulun valmislaatikot uudelle tasolle!
Näin tuunaat lanttulaatikon:
1. Aloita ruskistamalla voi. Lisää joukkoon tuoreen salvian lehtiä. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, kaada seos heti lämpöä kestävään astiaan. Ole tarkkana, ettei voi pala. Rouhi saksanpähkinät pieneksi muruksi ja hienonna piparit hienoksi muruksi.
2. Kaada lanttulaatikko kulhoon. Lisää laatikon joukkoon rouhitut saksanpähkinät ja ruskistettu salviavoi. Sekoita.
3. Kaada lanttulaatikko uunivuokaan tai foliovuokaan. Ripottele laatikon päälle piparimurua. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min!
Näin tuunaat porkkanalaatikon:
1. Kaada porkkanalaatikko kulhoon. Mausta laatikko chilirouheella ja kanelilla. Lisää joukkoon appelsiinimehua sekä aprikoosihilloa. Voit raastaa joukkoon myös halutessasi appelsiininkuorta. Sekoita.
2. Kaada porkkanalaatikko uunivuokaan tai foliovuokaan. Ripottele laatikon päälle korppujauhoja tai pankojauhoja. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min, tai kunnes laatikko on saanut hieman väriä.
Annosmäärä: 2 laatikosta saat 6-8 annosta