Ainekset
2 kananmunaa
1 rkl maitoa
1 rkl juustoraastetta
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
ripaus suolaa ja pippuria
TÄYTTEET
1/2 sipuli
1 kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kourallinen sekalaisia kasviksia
voita vohveliraudan voiteluun
VALMISTUSOHJE
1. Laita vohvelirauta valmiiksi kuumenemaan, jotta se on hyvässä iskussa munakkaan kypsennystä varten.
2. Sekoita keskenään kananmunat, maito, juustoraaste ja mausteet. Voit käyttää mitä juustoa tahansa haluat, esimerkiksi sinihomejuusto tai mozzarella sopivat munakkaaseen mainiosti. Vatkaa haarukalla tai pallovatkaimella munakasmassa kuohkeaksi, jotta se kypsyy vohveliraudassa tasaisesti.
3. Kuori ja hienonna valmiiksi sipuli. Hienonna kirsikkatomaatit ja muut valitsemasi kasvikset. Jos kaapistasi löytyy esimerkiksi herkkusieniä, pekonia, munakoisoa, paprikaa tai muuta herkkua – sopivat ne mainiosti munakkaaseen!
4. Kun esivalmistelut on tehty, kaada munakasmassa voideltuun vohvelirautaan ja täytä valmistelemillasi täytteillä. Ripottele päälle juustoraastetta tai yrttejä oman maun mukaan ja kypsennä raudassa noin 3-4 minuuttia. Raudan koosta riippuen voit kypsentää munakkaan kansi kiinni tai auki. Tarkkaile munakkaan kypsyyttä silmämääräisesti ja nosta se kypsänä suoraan tarjoilulautasella.
Nauti vohvelimunakas helppona lounaana salaatin kanssa tai myöhäisenä aamupalana leivän kanssa. Yhdistä munakas rohkeasti erilaisiin maustekastikkeisiin tai majoneeseihin!
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: vohvelirauta