Tomaattinen vohvelimunakas

1298

750 ml

Lab Sparkling Brut

Portugali >DOC Vinho Verde

-%

1298

750 ml

Lab Sparkling Brut

Portugali >DOC Vinho Verde

-%

Ainekset

Munakasmassa
2 kananmunaa
1 rkl maitoa
1 rkl juustoraastetta
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
ripaus suolaa ja pippuria

 

Täytteet
1/2 sipuli
1 kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kourallinen sekalaisia kasviksia
voita vohvelirauhan voiteluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Laita vohvelirauta valmiiksi kuumenemaan, jotta se on hyvässä iskussa munakkaan kypsennystä varten.

 

2. Sekoita keskenään kananmunat, maito, juustoraaste ja mausteet. Voit käyttää mitä juustoa tahansa haluat, sillä esimerkiksi sinihomejuusto tai mozzarella sopivat munakkaaseen mainiosti. Vatkaa haarukalla tai pallovatkaimella munakasmassa kuohkeaksi, jotta se kypsyy vohveliraudassa tasaisesti.

 

3. Kuori ja hienonna valmiiksi sipuli. Hienonna kirsikkatomaatit ja mahdollisesti muut valitsemasi kasvikset. Jos kaapistasi löytyy esimerkiksi herkkusieniä, pekonia, munakoisoa, paprikaa tai muuta herkkua, voit hienontaa ne ja paistaa vohveliraudassa ennen itse munakkaan kypsentämistä.

 

4. Kun esivalmistelut on tehty, kaada munakasmassa voideltuun vohvelirautaan ja täytä valmistelemillasi täytteillä. Ripottele päälle juustoraastetta tai yrttejä oman maun mukaan ja kypsennä raudassa noin 3-4 minuuttia. Raudan koosta riippuen voit kypsentää munakkaan kansi kiinni tai auki. Tarkkaile munakkaan kypsyyttä silmämääräisesti ja nosta se kypsänä suoraan tarjoilulautasella.

 

Nauti vohvelimunakas helppona lounaana salaatin kanssa tai myöhäisenä aamupalana sellaisenaan leivän kanssa. Yhdistä munakas rohkeasti erilaisiin maustekastikkeisiin tai majoneeseihin.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: vohvelirauta